[英超] 【東體爭議】阿諾特手球唔判12碼原因

【東體爭議】阿諾特手球唔判12碼原因 E-mail 此主題給朋友

http://football.on.cc/cnt/news/newe/index.html?articleId=bkn-20191111100149584-1111_00882_001&whichpage=1

英超賽會又係要鞭, 早的係聲明澄清阿諾手球前, 曼城已犯規, 咪唔會有咁大爭議囉

熱賣及精選
利物浦主場3比1擊敗曼城,賽事最大爭議係「紅軍」開紀錄之前,阿歷山大阿諾特禁區內用手掂波,但係球證並冇吹罰。賽後英超賽會發出聲明解釋呢個判決:「VAR檢視過有關阿歷山大阿諾特嘅手球,結果認同球證場上判決,呢一球情況不足以構成蓄意手球犯規。」不過呢次聲明就引嚟更多爭議。

前英超球證卡頓保表示,佢「認同」球證奧利華唔吹罰,因為係貝拿度施華手球在先,但佢認為阿歷山大阿諾特嘅手球亦係明顯犯規,因為佢隻手有「向足球移動」以及「令身體擴張」,所以英超賽會嘅「唔構成蓄意手球」理由非常牽強。

英超新規例下,進攻球員手球係唔理有冇意圖一律犯規,所以貝拿度施華先犯手球係一定會被吹罰,所以曼城都冇得好怨。

引用:
原帖由 v526527 於 2019-11-11 11:16 AM 發表

利物浦主場3比1擊敗曼城,賽事最大爭議係「紅軍」開紀錄之前,阿歷山大阿諾特禁區內用手掂波,但係球證並冇吹罰。賽後英超賽會發出聲明解釋呢個判決:「VAR檢視過有關阿歷山大阿諾特嘅手球,結果認同球證場上判決,呢一球情況不足以構成蓄意手球犯規。」不過呢次聲明就引嚟更多爭議。

前英超球證卡頓保表示,佢「認同」球證奧利華唔吹罰,因為係貝拿度施華手球在先,但佢認為阿歷山大阿諾特嘅手球亦係明顯犯規,因為佢 ...
原因係我買左曼城150蚊, 所以黑哨唔俾12碼俾獌城開記錄先, 等利入左3旦先

回覆 引用 TOP

Call左12碼反而仲係0對0

球証加上Var犯錯
當然搬龍門話啱

回覆 引用 TOP

本來球証又想唔吹曼城手球黑利記, 點知俾利記反咬一口, 抵死

回覆 引用 TOP

3分已袋

本文可能虛構,如有雷同實屬巧合; 所載資料不構成招攬、要約或建議。超連結只供網址參考請勿點擊。勿對號入座。
引用:
原帖由 lrr174 於 2019-11-11 12:18 PM 發表

3分已袋
城:3分已失嘩

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 v526527 於 2019-11-11 11:16 發表

前英超球證卡頓保表示,佢「認同」球證奧利華唔吹罰,因為係貝拿度施華手球在先,但佢認為阿歷山大阿諾特嘅手球亦係明顯犯規,因為佢 ...
原來卡頓保退役了

201516英超冠軍-李斯特城, 領隊-雲尼亞里
2016歐國盃冠軍-葡萄牙

仍然在呼吸都應該要慶賀
過得一日得一日, 食得一餐得一餐
隨遇而安, 隨緣而活
人無遠慮有近憂

我是一條廢中

引用:
原帖由 v526527 於 2019-11-11 11:15 AM 發表
http://football.on.cc/cnt/news/newe/index.html?articleId=bkn-20191111100149584-1111_00882_001&whichpage=1

英超賽會又係要鞭, 早的係聲明澄清阿諾手球前, 曼城已犯規, 咪唔會有咁大爭議囉 ...
尋晚已現場睇到🤗

回覆 引用 TOP

球證買了對家,明顯

回覆 引用 TOP

手球新定義 以下情況不犯規

引用:
原帖由 齒輪的命運 於 2019-11-11 12:24 PM 發表

原來卡頓保退役了
好似去左中東掘金

回覆 引用 TOP

無12碼原因: 已俾錢

活在當下

回覆 引用 TOP

主題標籤 #曼城 #英超 #藍月亮
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。