23條下的澳門

本主題由 miss5 於 2019-11-14 09:00 AM 移動

23條下的澳門 E-mail 此主題給朋友

澳門政府連續13年派錢,設個人中央儲蓄基金,填海造地建公屋,免房屋稅、職業稅,每月有水電費補貼,學生書補津貼等,弱勢家庭援助金,65歲老人每月收取6仟元養老金,7成澳門居民擁有自置物業,個人收入中位數2萬!!!

回歸後 在23條生活的澳門人,自以為愛國愛澳、安居樂業、全民推動經濟,其實係我哋香港人眼中,佢哋正處於水深火熱中😂我哋香港人要有骨氣,唔好似澳門人咁和諧,一定要繼續抗爭(唔好問抗淨d咩🤔)反正就係要抗爭🤷🏻‍♀️

熱賣及精選
引用:
原帖由 momodog2013 於 2019-11-13 11:42 PM 發表

澳門政府連續10年派錢,設個人中央儲蓄基金,免房屋稅、職業稅,每月有水電費補貼,學生書補津貼等,弱勢家庭援助金,65歲老人每月收取6仟元養老金,7成澳門居民擁有自置物業,個人收入中位數2萬!!!
回歸後的澳門,在23條生活的澳門人,正在水深火熱中😂我地香港人要有骨氣,唔好似澳門人咁和諧,一定要繼續抗爭(唔好問坑淨d咩🤔)反正就係要抗爭🤷🏻‍♀️

...
嘥9氣啦。。。攞賭城同香港比。。。 人地一個C9荷官都3萬一個月。。。 啲錢太易賺有乜計?!

你唔好攞香港同 杜拜比?! 佢地獨裁正苦都好好架人人派幾萬。。。

傻仔來架,澳門唔過23條都有咁架褔利架啦!!! 除非你講香港過咗23條,即刻學澳門咁年年派錢同攪福利制度,香港政府講得出口咪9成香港人支持23條立法囉!!!

引用:
原帖由 inone2 於 2019-11-14 03:36 AM 發表

傻仔來架,澳門唔過23條都有咁架褔利架啦!!! 除非你講香港過咗23條,即刻學澳門咁年年派錢同攪福利制度,香港政府講得出口咪9成香港人支持23條立法囉!!! ...
香港班年青人話如果設23條,就會好似澳門咁冇自由受控制,生活在水深火熱中,所以要爭取佢哋所為ge民主自由wo

引用:
原帖由 momodog2013 於 2019-11-14 04:42 AM 發表

香港班年青人話如果設23條,就會好似澳門咁冇自由受控制,生活在水深火熱中,所以要爭取佢哋所為ge民主自由wo
嘻嘻,曱甴仆街死

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 momodog2013 於 2019-11-13 11:42 PM 發表

澳門政府連續10年派錢,設個人中央儲蓄基金,免房屋稅、職業稅,每月有水電費補貼,學生書補津貼等,弱勢家庭援助金,65歲老人每月收取6仟元養老金,7成澳門居民擁有自置物業,個人收入中位數2萬!!!
回歸後的澳門,在23條生活的澳門人,正在水深火熱中😂我地香港人要有骨氣,唔好似澳門人咁和諧,一定要繼續抗爭(唔好問坑淨d咩🤔)反正就係要抗爭🤷🏻

...
關23條咩事呀??

引用:
原帖由 momodog2013 於 2019-11-14 04:42 AM 發表

其實23條真的保障到我地市民 罪案都小左 生活更安定
自由言論都冇受限制 又可以任意自由上網 呢個澳門特區政府都做得好好 市民幸福感支續上升 我愛澳門 更愛中國 。搵錢大哂

o依家澳門好過香港..

支持警方執法,攻入暴大!

回覆 引用 TOP

好似打大肚婆
https://youtu.be/V60Odoe4vBg

記住,黑衣人可以係武警公安、黑警、黑社會或年青人扮的!
睇黑衣人身形似黑警、公安多D,香港後生仔邊有咁大隻

全島天下太平,欣欣向榮

回覆 引用 TOP

願每日都有曱甴跌落街, 一星期後才死.

支持源頭減廢.

我要真普洱

一日一毒果, 真相遠離我

支 持 源 頭 減 廢

回覆 引用 TOP

支持23立法

回覆 引用 TOP

主題標籤 #澳門 #香港
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。