• 瀏覽: 3,795
  • 回覆: 11
唔好意思有啲急,我一人在鹿兒島17日回港,以往都係用apps 辦理check in,但今次回程唔知點解用apps check卻顯示沒有訂位資料。於是我改用電郵連結地址試下,用網上辦理,去到列印登機證一頁卻一直load 唔到。
我奇怪點解要列印登機證時才知道網上Check in 不同用apps !
 現在問題係我Load  唔到張登機證,就係load 到都列印唔到,這些是否去到機場櫃位都可以解決到?

有點心急,因我未試過,好怕有咩出錯上唔到機,現在好擔心!

熱賣及精選
無所謂,去到櫃檯就咁俾passport 就得

引用:
原帖由 7221112 於 2019-11-15 11:58 PM 發表
咁我就安心哂,謝謝!

引用:
原帖由 ~愁兩~ 於 2019-11-15 11:52 PM 發表
唔好意思有啲急,我一人在鹿兒島17日回港,以往都係用apps 辦理check in,但今次回程唔知點解用apps check卻顯示沒有訂位資料。於是我改用電郵連結地址試下,用網上辦理,去到列印登機證一頁卻一直load 唔到。
我奇怪點解要列印登機證時才知道網上Check in 不同用apps !
 現在問題係我Load  唔到張登機證,就係load 到都列印唔到,這些是否去 ...
唔—定要列印出來的。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ~愁兩~ 於 2019-11-16 12:02 AM 發表

咁我就安心哂,謝謝!
提一提,入客運大樓要show到有同你passport個名嘅email或ticket才可進入,手機show比佢哋睇都得,唔一定要print出嚟

回覆 引用 TOP

我試過用手機影低比佢望望都得!

回覆 引用 TOP

收到,謝謝!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 7221112 於 2019-11-15 11:58 PM 發表
x2

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 0_C 於 2019-11-16 09:04 AM 發表

提一提,入客運大樓要show到有同你passport個名嘅email或ticket才可進入,手機show比佢哋睇都得,唔一定要print出嚟
師兄你係講香港機場還是鹿兒島機場要show 機票資料

引用:
原帖由 askwinglam 於 2019-11-16 01:16 PM 發表

師兄你係講香港機場還是鹿兒島機場要show 機票資料
進入香港客運大樓

回覆 引用 TOP

如果你係HK 出發時 佢地有權要你show 回程機票,同一個航空公司他們有紀錄,但來回不同的就冇,show 手機都得。

回覆 引用 TOP

用手機show俾佢睇,我從來冇自己印boarding pass

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]