• 瀏覽: 1,386
  • 回覆: 12
08年is250
想問下2個問題
1:呢幾日凍車着車時之前有1500轉左右,而家得反1000轉仲要慢慢跌到想死火,要比幾下油先正常。

2:部車一轉到5,6波時即刻轉數跌一跌甘,好似冇乜力。仲要轉波前chok一chok。

各位想問下係咩問題搞到甘

早幾日先換完偈油,4月換左波箱油

回覆 引用 TOP

精選汽車
先風,洗過未?

引用:
原帖由 salondelouis 於 2019-11-16 11:53 AM 發表

先風,洗過未?
未洗,車房叫我洗左先
但太污糟都會影響轉波?

回覆 引用 TOP

會影響引擎反應。

回覆 引用 TOP

換完偈油之後出嘅問題多數都係換偈油時偷雞搞咗你其他嘢。你check下D氣管、油蓋有冇唔記得整上。

引用:
原帖由 落漠清涼的手袋 於 2019-11-16 09:55 PM 發表

換完偈油之後出嘅問題多數都係換偈油時偷雞搞咗你其他嘢。你check下D氣管、油蓋有冇唔記得整上。
吾會甘衰呱

引用:
原帖由 alwt3b 於 2019-11-16 10:00 PM 發表

吾會甘衰呱
你有冇睇住佢換?你架車開去換油之前冇事嘅,換油之后第二日早上著車就異常,咁點會咁樣?天風汚糟會自動調整開口,日本車唔洗天風都問題唔大,洗得唔好可能仲衰過唔洗。

引用:
原帖由 落漠清涼的手袋 於 2019-11-16 10:20 PM 發表

你有冇睇住佢換?你架車開去換油之前冇事嘅,換油之后第二日早上著車就異常,咁點會咁樣?天風汚糟會自動調整開口,日本車唔洗天風都問題唔大,洗得唔好可能仲衰過唔洗。 ...
冇睇住佢換呀,因為個日要換埋1對前雞脾所以搞左成個下午。我換油前冇呢個情況,換完油當日部車仲好精神,但隔左2日就開始有問題

引用:
原帖由 alwt3b 於 2019-11-16 10:27 PM 發表

冇睇住佢換呀,因為個日要換埋1對前雞脾所以搞左成個下午。我換油前冇呢個情況,換完油當日部車仲好精神,但隔左2日就開始有問題
個兩日係唔係入滿佐汽油?

引用:
原帖由 落漠清涼的手袋 於 2019-11-16 10:44 PM 發表

個兩日係唔係入滿佐汽油?
個2日冇入過呀…反而換油前有入左油但冇入滿,換完油拎車油針都冇跌過

引用:
原帖由 alwt3b 於 2019-11-16 10:47 PM 發表

個2日冇入過呀…反而換油前有入左油但冇入滿,換完油拎車油針都冇跌過
錶盤冇著黃色燈,咁就繼續用幾日睇有冇好轉

引用:
原帖由 落漠清涼的手袋 於 2019-11-16 11:37 PM 發表

錶盤冇著黃色燈,咁就繼續用幾日睇有冇好轉
冇着黃色燈,不過呢幾日情況都係甘,唯有星期一拎去試下洗天風先

回覆 引用 TOP

睇來佢洗天風係成隻拆出來洗,但洗完無relearn 返

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]