列印

有冇一d聽到會想喊嘅歌 香討焦點

有冇一d聽到會想喊嘅歌 E-mail 此主題給朋友

聽到會想喊嘅有
明星
但願人長久
我們的愛

仲有
原諒我今天
早班火車
明日世界終結時
從開始到現在
人生可有知己
一首獨唱的歌
一生不可自決

熱賣及精選
正邪定分界

回覆 引用 TOP

阿花的故事
呢首都唔知乜鬼兒歌,旋律同歌詞都好慘情,小時候想到想喊,之後決定以後都唔會再聽,偏偏最近學校的才藝表演竟然有學生唱這首歌,被迫要聽,唱埋D咁既歌,個學生唔洗旨意攞到獎。

你與我將簽紙來塗掉了昨天意義
曾留在婚紗的詩意

讓你愉快 讓我孤獨

回覆 引用 TOP

樓主提到嘅明星、但願人長久,我都好同意。

但殺傷力最強嘅,我認為係林子祥嘅追憶

以前阿旦喺nowtv有個訪談節目,有次嘉賓係林子祥,錄影前佢同我地班現場觀眾傾偈,我同佢講林子祥首追憶我覺得聽到令人想喊,阿旦話係啊,呢首歌真係唔聽得。

結果喺節目中阿旦就同林子祥傾開呢隻歌,林子祥就即場將追憶唱出嚟,阿旦明明係做緊節目,聽完首歌都忍唔住當住鏡頭喊左出嚟。

而家我每次聽到,都會諗起離世嘅親人,免得過都盡量唔去聽。

引用:
原帖由 一人行 於 2019-11-17 08:58 發表

以前阿旦喺nowtv有個訪談節目,有次嘉賓係林子祥,錄影前佢同我地班現場觀眾傾偈,我同佢講林子祥首追憶我覺得聽到令人想喊,阿旦話係啊,呢首歌真係唔聽得。

結果喺節目中阿旦就同林子祥傾開呢隻歌,林子祥就即場將追憶唱出嚟,阿旦明明係做緊節目,聽完首歌都忍唔住當住鏡頭喊左出嚟。

而家我每次聽到,都會諗起離世嘅親人,免 ...
以前夜靜戴上耳機聽追憶,眼淚會自己流下來

引用:
原帖由 Ashfu 於 2019-11-17 03:39 AM 發表
聽到會想喊嘅有
明星
但願人長久
我們的愛
張衛健~身體健康

回覆 引用 TOP

李健嗰首:假如愛有天意。每次聴嗰心都好酸!大家不妨搵嚟聽下!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Ashfu 於 2019-11-17 03:39 AM 發表
聽到會想喊嘅有
明星
但願人長久
我們的愛
曾經好多

回覆 引用 TOP

故鄉的雨
獅子山下
一生何求
友共情
那些年
那邊見
父親
相安無事

當身體不見有傷  呼吸心跳一樣 以後剩餘自己  所以自強
若還是愛你  難道算妄想 未眠是漆黑到天亮
https://www.youtube.com/watch?v=ntvuq5UBh1E
「其實自己有痛苦,不一定會話俾人知」

回覆 引用 TOP

引用:
聽到會想喊嘅有
明星
但願人長久
我們的愛
眼淚為你流/ 一生不可自決/ 盼望的緣份~

回覆 引用 TOP

曱秀文 - 《遍地野花開了》
係曱聽到都喊
一聽到第一段就哭到。。。

有,筷子兄弟-父親。呢個真心感動!雖然我父母親尚在,但我卻因車禍而殘障,且一直失業中,一直都冇能力供養。

https://www.youtube.com/watch?v=kGsljkxBA6Q

我要做師奶中的股神,茶餐廳中的特約財經演員。
東方之珠

甄妮

極目望困惑而傍徨
可喜的是眼前繁盛現狀
新的生活新的奮鬥
鬥志化為強勁力量
此小島外表多風光
可哀的是有人仍住陋巷
念舊日信念何頑強
幾經風暴雨狂還冒巨浪
新的迫害新的引誘
有正有邪何處是岸
小島中路本多康莊
可哀的是有人仍是絕望
若以此小島終身作避世鄉
群力願群策東方之珠更亮更光
念舊日信念何頑強
幾經風暴雨狂還冒巨浪
新的迫害新的引誘
有正有邪何處是岸
小島中路本多康莊
可哀的是有人仍是絕望
極目望困惑而傍徨
可喜的是眼前繁盛現狀
新的生活新的奮鬥
鬥志化為強勁力量…

引用:
原帖由 一人行 於 2019-11-17 08:58 AM 發表

而家我每次聽到,都會諗起離世嘅親人,免 ...
梗係啦, 邊個填詞先得架 - 林振強, 佢仲有好多作品, 聽到都會眼濕濕, 唔怪之得叫洋蔥頭

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]