列印

USCC若中央出動解放軍或武警干預香港:將撤銷香港特殊金融地位

本主題由 miss5 於 2019-11-17 07:02 PM 移動

USCC若中央出動解放軍或武警干預香港:將撤銷香港特殊金融地位 E-mail 此主題給朋友

今日才知香港金融中心地位(IFC)係美國通過認可的,Hegemonism

美國國會委任的美中經濟與安全審查委員會(USCC)今日(14日)發表報告,向國會提出多項建議,當中包括若中國政府派解放軍或武警干預香港局勢,美國就應該撤銷香港的特殊經濟地位。

(美國“聖母”安吉丽娜.朱莉)

該報告充分暴露了美方反華勢力為反中亂港分子撐腰打氣、為激進暴力之徒搖旗呐喊、妄圖讓香港繼續亂下去的險惡用心。美國國會議員對香港黑衣暴徒越來越窮兇極惡、無法無天的犯罪行徑視而不見,對香港無辜市民受到傷害、繁榮穩定遭到破壞、社會法治被大肆踐踏避而不談,卻對香港特區政府依法施政、保護特區公民權利、維護特區法治與秩序的正義之舉橫加指責。美國國會的這一舉動充分表明了其態度:香港激進示威者無論幹什麼都可以,他們用磚頭打死人、焚燒市民以及毆打與他們意見不合的人、從橋上向道路上拋擲危險雜物危及過往汽車和行人的安全都沒關係,唯獨執政者不能依法採取止暴制亂的行動,那些行動通通被他們視為對民主和自由的打壓。

當前香港面臨的根本不是所謂的人權或是民主的問題,而是儘快止暴治亂,恢復秩序,維護法制的問題。美方無視香港的現實問題,反而鼓吹以美國內「立法」威嚇特區政府及相關企業、個人,更加坐實了美國政府就是香港亂局的幕後「黑手」,證據確鑿,不容辯解!

https://thestandnews.com/politics/%E7%BE%8E%E4%B8%AD%E7%B6%93%E6%BF%9F%E5%AE%89%E5%85%A8%E5%AF%A9%E6%9F%A5%E5%A7%94%E5%93%A1%E6%9C%83-%E8%8B%A5%E4%B8%AD%E5%A4%AE%E5%87%BA%E5%8B%95%E8%A7%A3%E6%94%BE%E8%BB%8D-%E6%87%89%E6%92%A4%E9%8A%B7%E9%A6%99%E6%B8%AF%E7%89%B9%E6%AE%8A%E5%9C%B0%E4%BD%8D/

新五大訴求,呢五點基本講出左我心聲,已簽名支持。
大家一齊加油!
https://www.youtube.com/watch?v=jl_pae91z2U
熱賣及精選
即刻取消啦,我地唔驚

美國早已左L鋪墊,BBC新加坡會取代香港成為亞洲金融中心
https://www.bbc.com/zhongwen/trad/business-49634306

回覆 引用 TOP

狗警官害民害警,好心前線差佬罷工啦,打條撚咩,凈係放煙,有用唔洗打咁耐啦,d 高級狗警官個個諗住做夠鐘就去美國,警老美唔比入境,而家拖得就拖,叫佢老母西自己落場打啦

有乜所謂

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 台風變態的樓盤 於 2019-11-17 04:57 PM 發表
狗警官害民害警,好心前線差佬罷工啦,打條撚咩,凈係放煙,有用唔洗打咁耐啦,d 高級狗警官個個諗住做夠鐘就去美國,警老美唔比入境,而家拖得就拖,叫佢老母西自己落場打啦 ...
差佬應該調轉槍頭 捉拿特首及三司交比暴徒處理

唔出老解出武警又点呀?你吹我漲, 仆街!

咁智將架話都可以講得出?

回覆 引用 TOP

無所謂啦,殺死晒暴徒救港!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 台風變態的樓盤 於 2019-11-17 04:57 PM 發表
狗警官害民害警,好心前線差佬罷工啦,打條撚咩,凈係放煙,有用唔洗打咁耐啦,d 高級狗警官個個諗住做夠鐘就去美國,警老美唔比入境,而家拖得就拖,叫佢老母西自己落場打啦 ...
你上左前線幫曱甴未,快快上場,曱甴就黎玩完

我無話要,取消囉

回覆 引用 TOP

是L但啦,侵侵都要求習習

回覆 引用 TOP

取消啦,成日攞嚟威脅⋯⋯

回覆 引用 TOP

取不取消,香港的財產仍是香港的,你估美國佬的咩

回覆 引用 TOP

引用:
差佬捉曬你哋啲寶暴徒之後就會收工㗎啦。 聽住係收工,唔係罷工。

主題標籤 #中國 #美國 #香港
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]