• 瀏覽: 2,380
  • 回覆: 19
  • 追帖: 2
岩岩無意打開廁所假天花,發現天花有撻樣嘅嘢,係咪上面滲水呢?如果滲水點解咁嘅色嘅?

附件

EF918AA8-D6E2-4F16-ABE7-66660E66AAC7.jpeg(116.9 KB)

2019-11-17 05:43 PM

熱賣及精選
OMG

回覆 引用 TOP

💩水呀嘛

回覆 引用 TOP

似係上面渠老化滲漏,咸水喉生銹漏水,所以流出銹水,快搵人跟進,需然睇落係長時間慢慢漏

回覆 引用 TOP

屎水呀

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mkhong 於 2019-11-17 05:43 PM 發表

岩岩無意打開廁所假天花,發現天花有撻樣嘅嘢,係咪上面滲水呢?如果滲水點解咁嘅色嘅?
搵滲水辦

引用:
原帖由 mkhong 於 2019-11-17 05:43 PM 發表

你那天花以前因滲水己補過!是內面的生銹鐵引出生銹水落來!
如果那發黃裂蓬位無現水濕,要鑿出發黃位,鑿出鐵枝銹,做回防銹批番防水批盪就ok了!
但如果現見有水濕,就要叫管理處通知上層漏緊水!叫上層執回漏水!
要不,鐵銹會谷爆石屎,面積也會擴大!
黃師傅

引用:
原帖由 家居大夫 於 2019-11-18 02:39 PM 發表

你那天花以前因滲水己補過!是內面的生銹鐵引出生銹水落來!
如果那發黃裂蓬位無現水濕,要鑿出發黃位,鑿出鐵枝銹,做回防銹批番防水批盪就ok了!
但如果現見有水濕,就要叫管理處通知上層漏緊水!叫上層執回漏水!
要不,鐵銹會谷爆石屎,面積也會擴大!
黃師傅 ...
我換過佢唔算好濕嘅,因為我聽其他師傅講話廁所有水氣正常都會有輕微濕

回覆 引用 TOP

長知識

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 空申飛 於 2019-11-18 12:56 PM 發表

搵滲水辦
你這人都算無恥!可把他人的相扭成不像人。是誰來的,你心中有數!
這個綱絡有你這種人渣,真的是不幸!
版主可能又會說我文不對題而柵我帖!但我不會放過你這人渣打手!
黃師傅

屎水 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 空申飛 於 2019-11-18 12:56 PM 發表

搵滲水辦
你這個人渣!把別人的相放樣丑化,又唔敢否認!你老師是怎樣你個無賴出來的?

黃師傅

回覆 引用 TOP

引用:

搵滲水辦
你這無賴不回帖!我不會放過你!你夠膽話不是用我在雅虎內的相來做手腳?
黃師傅

引用:
原帖由 家居大夫 於 2019-11-21 11:11 AM 發表

你這無賴不回帖!我不會放過你!你夠膽話不是用我在雅虎內的相來做手腳?
黃師傅
嘩!那空申X真是天才!把你的相丑化得很有份量!但有點那個吧!
他同你是否有仇呀?還是你跟他老婆有路?要在這裡跟你過不去?

回覆 引用 TOP

我们都是黄師夫

提示:支持鍵盤翻頁左 右