終於考到車牌喇!

終於考到車牌喇! E-mail 此主題給朋友

15/11/2019 係沙田考第三次自動波輕型貨車,終於都考到喇😙😙😙
本來已經好緊張,點知阿 sir 仲同我講有兩個考官考我,真係嚇到呆晒🤣🤣,唯有傻笑咁同考官講早晨,扮唔驚😛,因為我阿 sir 話唔可以比考官見到我驚😩,佢話一見到你驚就多數都唔合格!
最後都用我既🐢速策略,好似得三條直路開到40以上,其他都係20-30,一直都🐢速咁平安返到學校,唯獨是其中一盞燈幾乎停唔切,好彩冇衝到出去,但聽到後面考官 “唉” 左一聲,我以為又要考第四次,但最後都合格左,真係開心到跳起!
但睇返 P 牌好多限制,阿 sir 都叫我最近唔好揸車,因為我一見到冇晒啲燈,就會停車同呆左,所以都冇諗過會係香港揸車
大家可以放心,我呢個新牌仔,絕對唔會危害大家安全,短期內都唔會係香港揸車

精選汽車
引用:
原帖由 lfyhelen 於 2019-11-17 08:25 PM 發表

15/11/2019 係沙田考第三次自動波輕型貨車,終於都考到喇😙😙😙
本來已經好緊張,點知阿 sir 仲同我講有兩個考官考我,真係嚇到呆晒🤣🤣,唯有傻笑咁同考官講早晨,扮唔驚😛,因為我阿 sir 話唔可以比考官見到我驚😩,佢話一見到你驚就多數都唔合格!
最後都用我既🐢速策略,好似得三條直路開到40以上,其他都係20-30,一直都🐢速咁平安返到學校,唯獨是其中一盞燈幾乎停唔切,好彩冇衝到出去,但聽 ...
短時間香港唔揸,咁我替九龍及新界D市民擔心

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Turboman2003 於 2019-11-17 09:06 PM 發表

短時間香港唔揸,咁我替九龍及新界D市民擔心
咁都比你發現到。。。。

回覆 引用 TOP

揸得多就熟

回覆 引用 TOP

最終洗咗幾多錢

回覆 引用 TOP

自動波都考3次  你勸你唔好渣好過啦

回覆 引用 TOP

其實都好睇運, btw 恭喜晒

回覆 引用 TOP

補返幾個鐘,就冇問題。揸車啲嘢講經驗。你長時間唔揸,揸返重大問題。

回覆 引用 TOP

恭喜恭喜,不過,揸自己車前,先約個師傅操多幾堂好啲,依家啲學車套餐都只係獨沽一味齋操返考牌果種情況架乍。

單車節搞青馬, 渣馬又搞青馬, M$R 又唔願配合呢啲國際盛事去通宵運作, 正苦明知暫時仲未有第二條替代道路可以入機場, 依然係一而再再而三批准果啲機構濫封青馬, 封黎原來都只不過係為左噱頭, 為左方便一啲假日運動家走去地標求婚或者打卡。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hhaannggsseenng 於 2019-11-18 06:35 AM 發表

最終洗咗幾多錢
好貴。。。不過未過3萬

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 樓下謝皮的盡頭 於 2019-11-18 08:44 AM 發表

自動波都考3次  你勸你唔好渣好過啦
因為第一次果導師,好多野冇講清楚,成日都好大聲咁喝我,嚇到我成日都揸得好慢同埋驚,同埋成日同我講感覺,但我真係冇乜感覺,反而第二次,轉左導師之後,佢發現到我冇感覺呢個問題,佢會同我講搵其他野睇,唔好信感覺,咁我既問題就改善到,加上最近路面問題,開慢車都可以,所以我終於都合格到

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 akira0792 於 2019-11-18 08:54 AM 發表

其實都好睇運, btw 恭喜晒
我都覺,我細佬都考兩次。。。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 前往原始的工人 於 2019-11-18 09:45 AM 發表

補返幾個鐘,就冇問題。揸車啲嘢講經驗。你長時間唔揸,揸返重大問題。
已經報左補鐘,拎左 P 牌,就會安排上堂,但阿 sir 話最近唔太合適上堂,所以叫我遲啲先搵佢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mac02 於 2019-11-18 09:54 AM 發表

恭喜恭喜,不過,揸自己車前,先約個師傅操多幾堂好啲,依家啲學車套餐都只係獨沽一味齋操返考牌果種情況架乍。
其實本身個堂係包一程長距離既車程,係可以揸到去大圍,但因為我實在太渣,所以全部堂都用晒係考試路線上面

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lfyhelen 於 2019-11-17 08:25 PM 發表

最後都用我既🐢速策略,好似得三條直路開到40以上,其他都係20-30,一直都🐢速咁平安返到學校,唯獨是其中一盞燈幾乎停唔切,好彩冇衝到出去,但聽 ...
有自動波輕型貨車?? 係咪考左可以買商用車?

回覆 引用 TOP

48 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。