列印

[政府部門] 政府各局及部門 二級私人秘書 (續)

政府各局及部門 二級私人秘書 (續) E-mail 此主題給朋友

前 POST: [政府部門] 政府各局及部門 二級私人秘書 (2019-11-16 09:06 PM lock 左)
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28485206&extra=page%3D2&page=46

見到之前個post lock左,大家係呢度繼續討論吧。

據知今日應該係第一日interview。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
睇返上一水大家interview果陣都有被邀考audio typing 同 shorthand
唔通今年取消左?

回覆 引用 TOP

21/11面試既我表示準備半佛系去面試
淨係準備左自身同睇過下時事題

引用:
原帖由 ling 於 2019-11-18 10:52 AM 發表
21/11面試既我表示準備半佛系去面試
淨係準備左自身同睇過下時事題
我聽日去考啦, 我仲佛過你, 臨場應變算~~~
有無人今日去INTERVIEW?

引用:
原帖由 izzowinsky 於 2019-11-18 11:13 AM 發表

我聽日去考啦, 我仲佛過你, 臨場應變算~~~
有無人今日去INTERVIEW?
我都係諗住臨場應變算 因為呢個職系都冇咩資訊可以溫

回覆 引用 TOP

請問基本法d分係咪當bouns黎ga? 冇話幾分合格咁? 21號in,淨係prepare左自我介紹

回覆 引用 TOP

今日有無人收interview letter ar ?

回覆 引用 TOP

係咪申請左,就一定有ST?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香港勇敢的 於 2019-11-18 06:00 PM 發表
係咪申請左,就一定有ST?
正常合資格都應該有

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 阿爾卑斯山頂 於 18-11-2019 12:56 PM 發表
請問基本法d分係咪當bouns黎ga? 冇話幾分合格咁? 21號in,淨係prepare左自我介紹
基本法分數係店整體面試分數一部分

越高分越著數,因為基本法可以溫習去拎高分,自己可以做控制

面試分數就無得估

彩虹憍再會, 延續未完情
領養請在面書搜尋Olausen Lisa
引用:
原帖由 billyfung11 於 2019-11-18 08:43 PM 發表

我係另一份工
基本法只會影響排名
唔會影響有無offer
passing mark係exclude左基本法既分數
我相信ps2都係甘
應該話全部政府工都係甘
ching 上水有考ps嗎?

彩虹憍再會, 延續未完情
領養請在面書搜尋Olausen Lisa
引用:
原帖由 billyfung11 於 18-11-2019 08:43 PM 發表

我係另一份工
基本法只會影響排名
唔會影響有無offer
我相信ps2都係甘
應該話全部政府工都係甘
offer 排名都已經有影響啦

從來無規定WL 一定要用晒,高你2分就攞到個offer, 低2分或者要等多一年半載先知有冇offer都夠慘慘豬

引用:
原帖由 billyfung11 於 2019-11-18 08:43 PM 發表

我係另一份工
基本法只會影響排名
唔會影響有無offer
我相信ps2都係甘
應該話全部政府工都係甘
明白,咁點樣溫比較好? 因為基本法都好多下我down左個基本法測試app練, 答20題都只係啱6成左右,

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]