• 瀏覽: 1,682
  • 回覆: 8
唔記得攞信封,唔用global blue個信封係咪都可以?
係咪直接速遞寄去斯洛伐克就可以
唔該大家

有無人知?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 wongwingyan 於 2019-11-18 11:59 AM 發表

唔記得攞信封,唔用global blue個信封係咪都可以?
係咪直接速遞寄去斯洛伐克就可以
唔該大家
奇怪點解你冇係離境前搞掂
如果已有海關蓋印,可直接寄出,不一定要用佢哋嘅信封。

唔該晒
因為趕唔切,海關蓋印就上機

回覆 引用 TOP

可以

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 downunder2007 於 2019-11-20 01:33 PM 發表

奇怪點解你冇係離境前搞掂
如果已有海關蓋印,可直接寄出,不一定要用佢哋嘅信封。
想問問如果喺百貨公司已經做咗退稅,但因機場蓋印嘅時候,我忘記咗將所有買嘅嘢都check-in左,入閘後海關唔肯幫我蓋印,會有咩後果?聽聞因為我已經收咗錢但冇蓋印,佢哋會罰款。係咪真啦?有冇補救方法?🙏🏻

引用:
原帖由 DINGE 於 2020-2-21 02:24 AM 發表

想問問如果喺百貨公司已經做咗退稅,但因機場蓋印嘅時候,我忘記咗將所有買嘅嘢都check-in左,入閘後海關唔肯幫我蓋印,會有咩後果?聽聞因為我已經收咗錢但冇蓋印,佢哋會罰款。係咪真啦?有冇補救方法?🙏🏻 ...
我有朋友試過好似你咁冇蓋印就上飛機,事後在信用卡帳單見到收佢手續費,佢個次在英國買,所以係真的!

引用:
原帖由 downunder2007 於 2020-2-21 05:17 PM 發表

我有朋友試過好似你咁冇蓋印就上飛機,事後在信用卡帳單見到收佢手續費,佢個次在英國買,所以係真的!
知唔知有冇補救方法?如果三個月之內有辦法再去吸引得唔得?因為有人話如果已經收咗錢,好似只有14至21 天😣

引用:
原帖由 DINGE 於 2020-2-21 11:19 PM 發表

知唔知有冇補救方法?如果三個月之內有辦法再去吸引得唔得?因為有人話如果已經收咗錢,好似只有14至21 天😣
I think this answers your question.
https://www.globalblue.com/tax-free-shopping/rules

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]