• 瀏覽: 29,513
  • 回覆: 306
  • 追帖: 28
引用:
原帖由 殺聲震天 於 2019-11-21 05:38 PM 發表

用詞精闢啜核, 非常精彩既遊記 
過獎, 要專心睇遊記, 只需點我個"只看該作者了"選項就可以。甚麼Mxxxy會員俾你的link可以不理。

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 Melay 於 2019-11-21 05:56 PM 發表

我也非常認同,因此我決定送一份禮物給你https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=28253967&feedback=0&num=4

小氣玩報復嗎?

回覆 引用 TOP

謝分享,我一月去沖繩,多謝作參考

引用:
原帖由 虛偽有罪 於 2019-11-21 07:30 PM 發表

過獎, 要專心睇遊記, 只需點我個"只看該作者了"選項就可以。甚麼Mxxxy會員俾你的link可以不理。
我以為你說甚麼Mxxxy會員可以不理

2015 福島,新潟妙高 秋の紅葉ひとり旅

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 虛偽有罪 於 2019-11-21 07:31 PM 發表

小氣玩報復嗎?
我一直認為會的人才是最小氣

2015 福島,新潟妙高 秋の紅葉ひとり旅

回覆 引用 TOP

八分飽, 去下個目的地-玉泉洞。

我對蛇冇咩興趣, 所以買咗張包玉泉洞同埋王国村嘅門票, 消費1300円。(包埋毒蛇博物館嘅門票售價係幾多? 我已忘記了)

回覆 引用 TOP

玉泉洞門口個㗎妹check飛後, 叫我去影相, 一大一小嘅兩張照片會在玉泉洞嘅出口等候我領取。大果張要俾錢買, 細果張免費。

影咪影囉, 我挺起胸膛, 坐直個人, chok咗個木村拓哉樣出嚟。㗎妹攝影師垂下相機, 望住我, 用非持相機隻手搖搖手。對於佢嘅反應, 我並不感到詫異。

我明白嘅, 冇人可以討好晒全世界, 即使係木村都冇可能取悅每一位㗎妹。

咁究竟攝影師㗎妹鍾意邊位男星呢?正當我做緊分析推理嘅時候, 㗎妹攝影師指住我左手邊身後嘅位置, 該處有隻蝙蝠公仔圖案。佢跟住又指住我右手邊身後嘅位置, 該處有幾張demo相。

啊, 我明喇。原來佢要我扮蝙蝠, 擺個張牙舞爪嘅pose, 再加一副面目猙獰嘅狠樣表情。通常港女叫我行東我就行西, 叫我食飯我就食餸。但眼前呢位係善良(我主觀地認為)嘅㗎妹喎, 佢叫我食S我都照食㗎喇。

我照足佢意思做。佢"噗"一聲笑咗出嚟, 好明顯佢係滿意我嘅pose同表情。

回覆 引用 TOP

影完真係入得去參觀了

回覆 引用 TOP

睇極唔明同初戀有咩關係

回覆 引用 TOP

離開玉泉洞攞咗張免費相, 入王国村。

一入去就係個植物園。園中有好多我未見過嘅果樹。

我第一次見到牛油果樹。家下我至知牛油果係生喺樹上面。

我之前亦未見過香草

行出植物園, 有個賣小食嘅地方。我見到有份富良野哈密瓜賣500円。我睇遊記經常見到版友將哈密瓜一箱箱咁買返香港。由於我上次去富良野又冇食過哈密瓜, 好想試下係咪真係咁正, 所以我將佢買下。

係好甜, 但太細份試唔真味道。

回覆 引用 TOP

經過燒製玻璃工房。見到個工人將燒紅咗嘅玻璃"隊"埋去個小朋友塊面。似係同小朋友玩, 想嚇下佢。小朋友一d都冇驚, 仲哈哈大笑。我覺得咁做好危險, 一個唔小心"隊"得太埋...

之後果幾間工房我冇咩興趣。

回覆 引用 TOP

離開王国村, 攞車去Valley of Gangala。

原來就喺對馬路對面。

入到去先至知呢處係要事前報名, 有tour guide先可以入去參觀。

門口'庄'下當去咗。

回覆 引用 TOP

下個目的地, 猿人之湯。

旅遊書話, 未嚟過猿人之湯, 唔好同人講嚟過沖繩喎。

將皮膚作為畫布嘅朋友又要為藝術作出些少犧牲了。

回覆 引用 TOP

老闆娘同我講呢個係海水溫泉。我冇深究個泉水有咩療效, 只可以講浸得我好舒服。男湯果邊可以一路浸住溫泉, 一路透過塊落地大玻璃飽覽欣賞廣闊嘅城景及海景。因為我從有日照時份浸到晚間時份, 所以日景夜景我都睇晒。
至於女湯嘅格局景觀係咪同男湯一樣? 我冇入過女湯話唔到俾你知。(即使入過都唔會喺度寫出嚟啦下話)

不過要提醒你, 行落池嘅時候要慢慢行。唔知係咪溫泉水好重礦物質, 水呈啡色, 所以睇唔清梯級。千祈唔好學我咁kick到梯級成個仆落池。(好彩我壞事未做盡, 要等我做埋其餘嘅壞事個天先肯收我, 結果我只係隻手擦損咗少少)

我個人認為旅行冇話甚麼必唔必到嘅景點, 只會有適唔適合自己嘅景點。呢個溫泉符合我嘅要求, 我覺得值得一去再去。

離開時見到個招牌着咗燈, 睇落好陰森。

回覆 引用 TOP

下一個目的地- Aeon Mall

一向唔會旅行期間行商場。呢次因為有任務在身, 所以要去Aeon Mall。

就係為咗呢個袋。
https://www.likejapan.com/life/日本網上熱傳好評-可以裝很多東西的遠行救世主-uniqlo/

出發前俾個朋友知道我打算買呢個袋, 佢又話要一個。當時我冇經大腦就應承咗佢。

搵到個袋了, 但得個紅色。搵個職員問下有冇其他色。佢用手提機一"嘟"之下發現, 呢個袋喺全日本得返兩個存貨。眼前呢個係全沖繩唯一一個。

紅色我就真係carry唔到喇, 我驚俾人恥笑我發老姣。我影張相send俾個friend問下佢有冇興趣。點知佢話開緊工忙到踢晒腳, 轉頭先覆我。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]