• 瀏覽: 32,635
  • 回覆: 306
  • 追帖: 27
引用:
原帖由 虛偽有罪 於 2019-11-19 09:16 PM 發表

冇做熱身就處男下海了(千祈唔好學我, 唔熱身落水係好危險的), 游到果個圓形範圍, 的確係見到好多珊瑚。呢度魚嘅種類比起我喺香港或其他國家玩浮潛時所見到嘅少, 不過魚嘅數量就多到不得了。有一刻我諗, 如果佢地係食人䱽, 我實榨都冇得淨。

我有時游下, 有時閉氣潛落去睇下。(其實唔駛潛都可以好清楚咁睇到海底。因為水好清好清超級清) 如是者唔知幾耐, 我游返上沙灘攤喺度休息。

坐返起身, 望下海, ...
送你google map實景圖以作支持

輕輕的我走了, 正如我輕輕的來; 我輕輕的招手, 作別西天的雲彩。
熱賣及精選
引用:
原帖由 Melay 於 2019-11-20 08:28 AM 發表

送你google map實景圖以作支持
嘩, 同我果幅精美手繪圖差咁遠嘅?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pointex 於 2019-11-19 09:59 PM 發表

大叔歡迎你,再發油雞。
其他你寫油🐓,絕對唔悶。
對上一次有人嗌我做大叔, 已經係廿幾年前。正式係在遊蕩裏在遊玩裏突!然便老去。
多謝你令我覺得自己青春咗
多謝你支持

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 虛偽有罪 於 2019-11-19 09:16 PM 發表

冇做熱身就處男下海了(千祈唔好學我, 唔熱身落水係好危險的), 游到果個圓形範圍, 的確係見到好多珊瑚。呢度魚嘅種類比起我喺香港或其他國家玩浮潛時所見到嘅少, 不過魚嘅數量就多到不得了。有一刻我諗, 如果佢地係食人䱽, 我實榨都冇得淨。

我有時游下, 有時閉氣潛落去睇下。(其實唔駛潛都可以好清楚咁睇到海底。因為水好清好清超級清) 如是者唔知幾耐, 我游返上沙灘攤喺度休息。

坐返起身, 望下海, ...
如果有女,sor,有珊瑚魚嘅相就好了

引用:
原帖由 BONLUI 於 2019-11-20 09:11 AM 發表

如果有女,sor,有珊瑚魚嘅相就好了
我有諗過買部gopro過去㗎。
可惜最終冇買到。
女果方面呢... 我見到個好正的, 不過我唔敢影佢, 驚佢條仔過嚟打7我。

引用:
原帖由 虛偽有罪 於 2019-11-19 09:37 PM 發表

Bingo! 我肯定你係師兄唔係師姐 師兄答啱問題, 我送份禮物俾你...
因爲日本版的朋友好有趣, 4個人 + 4件行李, 通常都叫人租 Alphard 啦, 坐得舒服的.
我諗我係唔多正常的人, 4個人 + 4件行李, 我只會租 Sienta 或 Wagon.
利申 : 我在香港開 4.6m 的 SUV, 但在外國, 係偏向租短身車.

支持大叔油雞
非常幽默風趣

引用:
原帖由 Douzo 於 2019-11-20 10:25 AM 發表

因爲日本版的朋友好有趣, 4個人 + 4件行李, 通常都叫人租 Alphard 啦, 坐得舒服的.
我諗我係唔多正常的人, 4個人 + 4件行李, 我只會租 Sienta 或 Wagon.
利申 : 我在香港開 4.6m 的 SUV, 但在外國, 係偏向租短身車. ...
我同你一樣,5個人5件行李我都係租 stepwgn 果類。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Douzo 於 2019-11-20 10:25 AM 發表

利申 : 我在香港開 4.6m 的 SUV, 但在外國, 係偏向租短身車. ...
四人試過租 Fielder hybrid, 都OK喎

引用:
原帖由 ECC2019 於 2019-11-20 03:18 PM 發表

四人試過租 Fielder hybrid, 都 OK 喎
Fielder 係旅行車, 尾廂容量大, 跟 ISIS, Wish ... 放下尾排無分別.

引用:
原帖由 虛偽有罪 於 2019-11-20 09:22 AM 發表

我有諗過買部gopro過去㗎。
可惜最終冇買到。
女果方面呢... 我見到個好正的, 不過我唔敢影佢, 驚佢條仔過嚟打7我。
好可惜,令我好失望.... 我指你冇買到gopro

引用:
原帖由 BONLUI 於 2019-11-20 05:08 PM 發表

好可惜,令我好失望.... 我指你冇買到gopro
我一諗到年中用得果一兩次, 就唔捨得買了
情況就好似結婚買婚紗, 買咗返嚟, 用得一次, 就長期閒置。(再婚再著另計, 或晚晚著住嚟訓覺另計)

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Douzo 於 2019-11-20 04:16 PM 發表

Fielder 係旅行車, 尾廂容量大, 跟 ISIS, Wish ... 放下尾排無分別.
個尾廂容量又真係唔細

回覆 引用 TOP

下一站係勝連城跡

當導航話:"you have arrived your destination"嘅時候, 我係處身喺一個住宅區。前方左手邊有兩個男人洗緊車。

讀者好可能會話:"九成九係你入錯mapcode啦"
我答定先:"我肯定我冇入錯"

點都好啦, 當我再駛前嘅時候, 個洗車中嘅亞伯企咗出馬路, 交叉手截停我。

我落車喺電話寫咗"勝連城跡"四個大字後, "隊"部電話俾佢睇。佢同另一個洗車中嘅中年男人用日語交談一輪後, 個中年男人同我講咗幾句日文, 然後手指指, 似乎係想講原路出返去唔知幾多個右轉之後就會到達勝連城跡。睇到我一頭霧水, 佢都睇得出我聽唔明。佢忽然面露一個靈光一閃嘅表情, fing甩手上嘅泡泡, 走咗去用水沖洗雙手。跟住就打個手勢示意我揸車跟住佢。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]