• 瀏覽: 1,978
  • 回覆: 29
  • 追帖: 1
https://www.goal.com/zh-hk/%E6%9 ... tqwhle1ikj8ioxj19g1

今年金球獎相信不出基斯坦奴朗拿度、美斯及華基爾雲迪積克之爭,而前皇家馬德里門將卡斯拿斯則不看好前隊友C朗拿度,更指如果對方得獎並不合邏輯。

對於舊隊友C朗拿度爭取6奪金球獎,卡斯拿斯並不樂觀,更指如果對方最終得獎並不合理。他於twitter上寫道:「雲迪積克被選為歐洲足協最佳球員,美斯則是FIFA最佳球員,如果C朗最終得獎,這並不乎合我們過去選出最佳球員的邏輯。」

阿朗對歐洲冇骨魚腩入咁多球,攞金球獎有咩咁奇呀

說好的6比5已出現,真係辛苦晒
熱賣及精選
聖卡斯又出聲

回覆 引用 TOP

今年係阿朗攞啦,冇得傾

C羅是外星人,是史詩是神話,是上天所賜!

C羅看來像個NBA球員,在空中停留了一個半小時!

朱廣權贊C羅:從太空望向地球唯一能看到的球員!

飛翔的葡萄牙人——C喬丹!
引用:
原帖由 守到你冇聲出 於 2019-11-19 10:44 AM 發表

今年係阿朗攞啦,冇得傾
我覺得會是雲迪積克拿金球

個個一無同等餵王做隊友, 馬上講真話

但朗朗做咗立陶宛之神喎, 7 粒都無金球?

引用:
原帖由 台灣超可愛Y神 於 2019-11-19 10:46 AM 發表

Agreed its about time a defensive player wins the award. People always overlook the importance of a great defensive play

引用:
原帖由 lprs265 於 2019-11-19 11:16 AM 發表

Agreed its about time a defensive player wins the award. People always overlook the importance of a great defensive play
是  完全同意師兄所說的   對於我而言
職業運動在防守層面上要相當的注重與重要   這才是能夠成功的關鍵之一
看看近十幾年來的阿仙奴   就是一個最佳最好的案例宣導
這是註定要失敗的 !

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lprs265 於 2019-11-19 11:16 AM 發表

我很喜歡看防守   因為   我所支持的NBA愛隊的傳統文化
就是以防守起家   以防守為主 !

回覆 引用 TOP

說好的6比5已出現,真係辛苦晒

真心來奉勸下你啦   你真的不要想太多啦
這次就讓雲迪積克拿到金球獎   不是很好嗎 ?   這樣才是皆大歡喜

回覆 引用 TOP

阿朗有2個球會冠軍,外加一個國家隊大菜冠軍。 加埋而家開季狂入波,差唔多破20大關,今年係阿朗攞啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 台灣超可愛Y神 於 2019-11-19 10:46 AM 發表

引用:
原帖由 守到你冇聲出 於 2019-11-19 12:48 PM 發表

覺得他今年沒什麼機會

引用:
原帖由 台灣超可愛Y神 於 2019-11-19 12:50 PM 發表

覺得他今年沒什麼機會
當阿朗讓菜,唔睇冠軍數,就睇3人交手戰績,歐聯vvd對美斯各贏1場, 利物浦晉級所以計vvd贏。 去到歐國聯,阿朗碾壓vvd奪冠,成最終大贏家

引用:
原帖由 守到你冇聲出 於 2019-11-19 12:57 PM 發表

當阿朗讓菜,唔睇冠軍數,就睇3人交手戰績,歐聯vvd對美斯各贏1場, 利物浦晉級所以計vvd贏。 去到歐國聯,阿朗碾壓vvd奪冠,成最終大贏家
你想太多了   如果事情真是有如你所想這麼簡單與容易
那就好了    呵呵 !

引用:
原帖由 台灣超可愛Y神 於 2019-11-19 01:00 PM 發表

你想太多了   如果事情真是有如你所想這麼簡單與容易
那就好了    呵呵 !
唔俾阿朗即係擺明玩針對,我會好傷心

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]