列印

30萬樓下SUV有乜選擇?

30萬樓下SUV有乜選擇? E-mail 此主題給朋友

BUDGET 30萬, 想買架SUV,有咩選擇?
朋友提過Qashqai Turbo,呢部又得唔得?

精選汽車
引用:
原帖由 冇錢開飯 於 2019-11-19 12:25 PM 發表
BUDGET 30萬, 想買架SUV,有咩選擇?
朋友提過Qashqai Turbo,呢部又得唔得?
Why SUV?

回覆 引用 TOP

Toyota 果部 RAVE4

回覆 引用 TOP

Qashqai 款已經較舊,但價OK

Rav4 係較大部同新款,豐田有二手市場

CX-5係最靚,配件亦較齊的,除左二手及不想兩田,都係好選擇。

SUV比房車有型,但房車形象係高級同典雅D。所以Mazda 6 / 6 Wagon岩口味都OK的~

引用:
原帖由 mightykoala 於 2019-11-19 01:30 PM 發表
Qashqai 款已經較舊,但價OK

Rav4 係較大部同新款,豐田有二手市場

CX-5係最靚,配件亦較齊的,除左二手及不想兩田,都係好選擇。

SUV比房車有型,但房車形象係高級同典雅D。所以Mazda 6 / 6 Wagon岩口味都OK的~ ...
我反而覺得qashqai而家有埋turbo入得過,油錢同牌費都已經慳到唔少啦,

你個貼講錢性價比,咁嘅標題,萬事得不二之選

引用:
原帖由 無做馬會開心左 於 2019-11-19 01:43 PM 發表
你個貼講錢性價比,咁嘅標題,萬事得不二之選
有冇好介紹?

引用:
原帖由 bellaun400 於 2019-11-19 01:41 PM 發表

我反而覺得qashqai而家有埋turbo入得過,油錢同牌費都已經慳到唔少啦,
提升左動力,的確競爭力更高~

回覆 引用 TOP

2手/ 全新車?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 油站橙色腰部 於 2019-11-19 01:56 PM 發表

有冇好介紹?
cx5。。。可買新

cx3 便少少但細

引用:
原帖由 無做馬會開心左 於 2019-11-19 04:00 PM 發表

cx5。。。可買新

cx3 便少少但細
cx5 耗油量 多少?

等Cx-30都係不錯選擇

回覆 引用 TOP

可以睇埋三菱outlander! 而家隻黑魂版性價比甚高!

引用:
原帖由 油站橙色腰部 於 2019-11-19 04:16 PM 發表

cx5 耗油量 多少?
cx3係mazda2底盤,1500cc
cx30係mazda3底盤,2000cc
cx5,有2000同2500cc,但考慮車重建議2500

考慮耗油,cx30係一個平衡

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]