[翡翠台][台慶] 無綫台慶取消現場嘉賓安排冇直播改播錄影 香討焦點

無綫台慶取消現場嘉賓安排冇直播改播錄影 E-mail 此主題給朋友

無綫台慶節目《珍惜香港發放娛樂TVB 52年》將於今晚舉行,TVB方面今指鑑於社會活動仍在多區發生,多處道路堵塞,將軍澳一帶交通燈亦被損毀。

由於今晚交通情況難以預料,為顧及所有嘉賓安全,決定取消今日台慶現場嘉賓以及傳媒採訪的安排,TVB對此表示歉意。TVB 52年來首次取消直播,但台慶節目將會如期進行及於今晚八點半播出。

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20191119/bkn-20191119141453992-1119_00862_001.html

汪明荃唔使返公司:效果很好
今晚無綫原定於將軍澳電視城舉行台慶直播,但無綫方面突然發通告因交通及安全問題,取消現場嘉賓及記者採訪的安排,今晚司儀之一的汪明荃被問到今晚是否要返回公司拍攝台慶?她以短訊回覆表示:「昨晚的錄影都OK,今日不需live。(你要回公司嗎?會否覺得沒有氣氛?)不會。全台全程投入,效果很好,我們是專業的。」

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20191119/bkn-20191119143303051-1119_00862_001.html

馬國明照拎三獎:包尾都贏台慶環節已錄影,而每年都有抽獎環節,今年大獎由邱晴奪得,而二獎由陳偉洪奪得、三獎則由林穎彤、馬國明奪得。馬國明接受東網訪問時坦言很開心,笑指自己行運,他謂:「我哋每人有隻代表嘅動物仔爬吓爬吓,我嗰隻爬最尾。(現金獎有幾多?)我都唔記得贏咗幾多,只係知有獎金同獎品,我從來都冇乜抽獎命,由細到大擦子膠一舊都未中過,所以今次都係大突破,對我嚟講係一個運嚟嘅,所以我都好開心。」

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/entertainment/20191119/bkn-20191119152949088-1119_00862_001.html

have a nice day~
熱賣及精選
盧永仁博士咪無得上去威威?!

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 辛瑩 於 2019-11-19 03:29 PM 發表

無綫台慶節目《珍惜香港發放娛樂TVB 52年》將於今晚舉行,TVB方面今指鑑於社會活動仍在多區發生,多處道路堵塞,將軍澳一帶交通燈亦被損毀。

由於今晚交通情況難以預料,為顧及所有嘉賓安全,決定取消今日台慶現場嘉賓以及傳媒採訪的安排,TVB對此表示歉意。TVB 52年來首次取消直播,但台慶節目將會如期進行及於今晚八點半播出。
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/enter ...
森美條L樣,
今晚會哽咽罷工嗎?
仍有暴徒困在理大喎!

回覆 引用 TOP

想睇雞心現場表演呀

今晚坐定定睇翡翠台,
吹撚脹咩!

義士又贏一仗

引用:
原帖由 Duncan_Nadal 於 2019-11-19 04:51 PM 發表

今晚坐定定睇翡翠台,
吹撚脹咩!
支持TVB!TVB 52週年生日快樂!

支持警方嚴正執法!
其實無論TVB直播定錄播,台慶我每年都睇。

The backhand makes him different; his mentality makes him special.

回覆 引用 TOP

等心穎BB出場。

附件

黃心穎許志安6.jpg(19.04 KB)

2019-11-19 05:11 PM

黃心穎許志安1.jpg(156.48 KB)

2019-11-19 05:11 PM

中共怕知識學生
警察怕市民團結
政府怕大眾知情
直播好睇過錄製

輸到冇晒自信
無綫咁攪法 我要出對聯畀大家估吓
上聯:唔得閒 下聯:?

回覆 引用 TOP

錄影 係咪無晒失手鏡頭睇 

引用:
原帖由 唔岩就要鬧 於 2019-11-19 05:01 PM 發表

支持TVB!TVB 52週年生日快樂!
有乜咁快樂?業績又蝕錢,收視年年下跌。

正義必勝!
引用:
原帖由 Gordon51 於 2019-11-19 04:43 PM 發表

想睇雞心現場表演呀
表演"天使下火坑"?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 沒自信的人 於 2019-11-19 05:15 PM 發表

直播好睇過錄製
直播有大量哈碌,唔知錄播會唔會保留呢?

回覆 引用 TOP

46 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。