• 瀏覽: 8,926
  • 回覆: 24
  • 追帖: 2
之前讀完個IVE Electrical Engineering HD
而家係大公司做緊,想再進修
目前好似得呢2間大學可以選擇,請問應該點簡?

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 38

1. RMIT
2. Sunderland
梗係揀sunderland 啦,學費8萬,比較平好多,而且有C牌 !
讀RMIT學費要成18萬,太貴啦,讀完之後效果是否成正比例?? 又未知.........

回覆 引用 TOP

如大公司做緊
speed EE ,考 C+H , 同HKIE

引用:
原帖由 karin05 於 2019-11-20 12:16 PM 發表

大公司做緊 speed EE , C+H , HKIE 
攞到你先講🤣🤣🤣

引用:
原帖由 karin05 於 2019-11-20 12:16 PM 發表

引用:

師兄你一年變化都好大👍👍👍

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 呢個花色手背 於 2019-11-22 08:22 PM 發表

做人甘認真做乜?
我本人準備好放棄工程,去轉行

我現職同事全部C0+ H0 , MHKIE, MIET CEng 

引用:
原帖由 karin05 於 2019-11-22 11:21 PM 發表

做人甘認真做乜?
我本人準備好放棄工程,去轉行

我現職同事全部C0+ H0 , MHKIE, MIET CEng 
對,我就係你同事😅

引用:
原帖由 呢個花色手背 於 2019-11-23 12:32 AM 發表

對,我就係你同事😅
同事 ,我想申請8大- 高年級
叉hkie

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 下火 於 2019-11-21 08:28 AM 發表

攞到你先講🤣🤣🤣
皮蛋瘦(Peter So)  : 兩電一定得
東尼羊(Tony Yeung) : 兩電實得

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 karin05 於 2019-11-26 09:40 PM 發表

皮蛋瘦(Peter So)  : 兩電一定得
東尼羊(Tony Yeung) : 兩電實得
唔知佢地為咩水?

引用:
原帖由 下火 於 2019-12-1 07:25 PM 發表

唔知佢地為咩水?
Tony Yeung係港燈高層....
佢應該係歷史以黎升得最快的華人....
比上一任龍哥升得仲快....
我個時HKIE同佢地開會所以同佢地有好多接觸....
佢地兩個都好nice

回覆 引用 TOP

想問問讀完電機top up degree,有咩出路?同HD分別大唔大
想入行 了解多d thanks

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 383532 於 2019-11-19 22:50 發表

之前讀完個IVE Electrical Engineering HD
而家係大公司做緊,想再進修
目前好似得呢2間大學可以選擇,請問應該點簡?
Manchester Metropolitan University
MEng (Hons) Electrical and Electronic Engineering
The University of Hong Kong
Manchester Metropolitan University
BEng (Hons) Electrical and Electronic Engineering
The University of Hong

引用:
原帖由 高嶺吹雪 於 2020-2-23 05:04 AM 發表

MEng (Hons) Electrical and Electronic Engineering
The University of Hong Kong
BEng (Hons) Electrical and Electro ...
未出爐....

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]