• 瀏覽: 8,383
  • 回覆: 149
下月中會去 kiroro 滑雪,但暫時睇預測好似得幾cm雪。想問下 kiroro 有冇人造雪?會唔會去到冇得滑😭

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
上 snowjapan.com 用上幾年statistics 估下,no one can tell you about forecast

---
應該無問題
哩幾日好似都落緊

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 00_00 於 2019-11-20 05:46 PM 發表
下月中會去 kiroro 滑雪,但暫時睇預測好似得幾cm雪。想問下 kiroro 有冇人造雪?會唔會去到冇得滑😭
呢幾年12月都去左kiroro滑雪
無試過唔夠雪
當雪場開左
佢facebook會每日公佈山頂同山腳有幾厚積雪

回覆 引用 TOP

Kiroro 原本23/11 開, 但已經delay 咗!你可以考慮札幌國際滑雪場, 佢哋22/11 照開.

如果你是新手, kiriro family ski and 長峰ski 未必夠雪

引用:
原帖由 victor01 於 2019-11-21 11:29 PM 發表
Kiroro 原本23/11 開, 但已經delay 咗!你可以考慮札幌國際滑雪場, 佢哋22/11 照開.

如果你是新手, kiriro family ski and 長峰ski 未必夠雪
我玩 snowboard, 因為early bird 有優惠,已經買左 pass 😢

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 00_00 於 2019-11-22 05:57 PM 發表

我玩 snowboard, 因為early bird 有優惠,已經買左 pass 😢
我都係下個月去滑都未驚過

引用:
原帖由 bennykwl 於 2019-11-22 09:18 PM 發表

我都係下個月去滑都未驚過
因為 kiroro 冇人造雪,所以怕雪量不足。
同埋去得北海道,梗係想感受一下粉雪係咩感覺~

引用:
原帖由 00_00 於 2019-11-23 10:56 AM 發表

C兄係第一次去北海道?
我下個月會去滑5日都未擔心唔夠雪
上年去滑果陣
大風雪到要關場添
其實如果係12月尾左右去滑
唔夠雪機會其實唔會太大
上年12月去滑果陣
無記錯積雪都超過左80cm雪
C兄早鳥買左好多人pass?
🤔🤔🤔

引用:
原帖由 bennykwl 於 2019-11-23 12:52 PM 發表

C兄係第一次去北海道?
我下個月會去滑5日都未擔心唔夠雪
上年去滑果陣
大風雪到要關場添
其實如果係12月尾左右去滑
唔夠雪機會其實唔會太大
上年12月去滑果陣
無記錯積雪都超過左80cm雪
C兄早鳥買左好多人pass?
🤔🤔🤔
10551960 ...
第一次去北海道,獨行俠,買左纜車,板同巴士兩日 pass
我就係見上年12月初落得咁勁,所以先咁早去。
希望12月中會落多D雪啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 00_00 於 2019-11-23 10:56 AM 發表

正到冇朋友,剷雪既感覺同東京完全唔一樣

やられる前にやる~~~by 智☆★☆★☆★

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kanameJP 於 2019-11-23 03:21 PM 發表

正到冇朋友,剷雪既感覺同東京完全唔一樣

原來c姐都係剷雪高手

東京果d係剷冰

引用:
原帖由 bennykwl 於 2019-11-23 03:50 PM 發表

原來c姐都係剷雪高手

東京果d係剷冰
響東京十幾年剷過二三次,今年上到黎已経剷左二次,真系鬆好多

やられる前にやる~~~by 智☆★☆★☆★

回覆 引用 TOP

嘩!你地剷雪咁勁!
我係世窗玩過一、兩次,開始識 turn,但係跌得好痛,所以想去D軟棉棉咁地方試下😜

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kanameJP 於 2019-11-24 08:35 AM 發表
響東京十幾年剷過二三次,今年上到黎已経剷左二次,真系鬆好多

所以我年年都去北海道玩雪
出年雪祭會再去剷過

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]