• 瀏覽: 1,464
  • 回覆: 14
  • 追帖: 1
想問有沒有裝修後清潔和除甲醛公司推介?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
你肯定你屋企有甲醛?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 IamErine 於 2019-11-22 01:33 AM 發表

你肯定你屋企有甲醛?
裝修完應該好勁!

引用:
原帖由 popcorn22 於 2019-11-22 07:47 AM 發表

裝修完應該好勁!
The best way is open all windows.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 popcorn22 於 2019-11-22 07:47 AM 發表

裝修完應該好勁!
聞到嗰D係VOC有機化合物,油漆、天那水味,甲醛係冇味的,但會令人口乾乸眼。

The Raymond Voice : 不要做會令自己後悔的事

回覆 引用 TOP

唔係開窗通風最好

回覆 引用 TOP

引用:

裝修完應該好勁!
未必,話說我有個朋友,佢有3部 check 甲醛機,幾百至幾千都有,我無深究佢邊部好唔好,其中一部係同除甲醛公司嘅一樣,有次上佢屋企,佢兩公婆知我搬咗就極力推薦我除甲醛,仲比埋三部機我回家試,結果係如附圖1(無set 到日子,當時係5月頭,3月頭完成油漆),讀數係非常安全,嗰度係翻新油漆,到近9月尾又搬過,新樓鏟底批灰油小王子油漆,全屋傢俬香港訂大陸造E1夾板,入伙前 check 係0.0X讀數,有微量但屬安全水平,見你個 post 我又剛剛 check 過見附圖2,兩部機讀數都係0.00,零甲醛,新裝修傢俬我只住了個半月左右。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 IamErine 於 2019-11-22 11:28 AM 發表

未必,話說我有個朋友,佢有3部 check 甲醛機,幾百至幾千都有,我無深究佢邊部好唔好,其中一部係同除甲醛公司嘅一樣,有次上佢屋企,佢兩公婆知我搬咗就極力推薦我除甲醛,仲比埋三部機我回家試,結果係如附圖1(無set 到日子,當時係5月頭,3月頭完成油漆),讀數係非常安全,嗰度係翻新油漆,到近9月尾又搬過,新樓鏟底批灰油小王子油漆,全屋傢俬香港訂大陸造E1夾板,入伙前 check 係0.0X讀數 ...
即係裝修完無乜甲醛?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 popcorn22 於 2019-11-22 04:35 PM 發表

即係裝修完無乜甲醛?
係,新裝修加新造傢俬完工到而家只係兩個月,住咗個半月

回覆 引用 TOP

有間嘢上門推銷電解水機、空氣清新機同埋除甲醛,我唔記得咩名,我約過佢地上門,特登睇下佢量度甲醛嘅讀數,用嚟對比我部機,結果佢當然無得 sell,樓主可試下揾下呢間公司上門 check 下,反正老免。

回覆 引用 TOP

自已屋企, 自己清潔, 畀人搞都唔放心。 
至於甲醛, 消費者委員會報告都有講, 所有清除甲醛機都係嘥錢, 打開個窗吹下就得。

回覆 引用 TOP

有冇清潔公司推介、

回覆 引用 TOP

裝修師父都同我講話除甲醛係晒氣
開窗吹仲實際
以前D人都係咁住
叫我咪晒錢,留番d錢請佢飲茶好過
哈哈

回覆 引用 TOP

今時唔同往日,其實好多裝修師傅都為客人安排埋除甲醛服務。我外家早排先裝修完,裝修師傅介紹左間日本除甲醛公司做光觸媒,清完之後真係唔同晒,全屋空氣感覺清新左,唔會再眼澀。科技一日千里,不得不佩服日本仔。

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]