• 瀏覽: 6,844
  • 回覆: 87
  • 追帖: 1
小弟第一次想係日本自駕遊
因為新手無租過車既經驗
想問有無人試過係Klook,OTS,Times 租過車?
我見 Klook 幾抵,但保險應該好基本
其實有咩部險要加係全包,有咩事唔使賠償?
Thanks

熱賣及精選
引用:
原帖由 demisodahk 於 2019-11-27 03:13 PM 發表

... 我見 Klook 幾抵,但保險應該好基本 ...
列出的只是基本保險, 因爲每人情況不同, 的確有人認爲無需要買咁貴的保險內容.
可以 事前 / 現場 向租車公司追加其他種類保險的.

引用:
原帖由 Douzo 於 2019-11-27 03:21 PM 發表

列出的只是基本保險, 因爲每人情況不同, 的確有人認爲無需要買咁貴的保險內容.
可以 事前 / 現場 向租車公司追加其他種類保險的.
想問如果追加保險有無話要買咩種類保險嗎?

引用:
原帖由 demisodahk 於 2019-11-27 03:23 PM 發表

想問如果追加保險 有無話要買咩種類保險嗎?
無需要浪費時間研究, 邊款最貴, 就買邊款, 包無死錯人.

我用ots,有中文,服務員有d講普通話,買晒豪華安心保

樓主,我上次去沖繩 ots租車,但記得一定要買全保,因為基本上架車一花左之後所有野即時唔會包

引用:
原帖由 demisodahk 於 2019-11-27 03:13 PM 發表

小弟第一次想係日本自駕遊
因為新手無租過車既經驗
想問有無人試過係Klook,OTS,Times 租過車?
我見 Klook 幾抵,但保險應該好基本
其實有咩部險要加係全包,有咩事唔使賠償?
Thanks ...
Times好方便,易book又平,又可以攞車先俾錢,要埋Super safety穩陣d,岩岩上個月沖繩還車直頭睇都唔睇架車就叫我走

日本保險好全面,不會賠太多錢,你還是著重安全就可以了

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Ran_319 於 2019-11-27 03:47 PM 發表

樓主,我上次去沖繩 ots租車,但記得一定要買全保,因為基本上架車一花左之後所有野即時唔會包
我想問我見 OTS 有已包括 CDW (免責) 保其實係夠唔夠? 呢個係唔係佢已包萬一架車撞到唔使賠?
如果路中爆鈦運人換或拖車包唔包埋?

引用:
原帖由 annachow06 於 2019-11-27 03:37 PM 發表

我用ots,有中文,服務員有d講普通話,買晒豪華安心保
如果加唔個保每日車平均租費要幾錢架?

引用:
原帖由 AP26470 於 2019-11-27 04:09 PM 發表

Times好方便,易book又平,又可以攞車先俾錢,要埋Super safety穩陣d,岩岩上個月沖繩還車直頭睇都唔睇架車就叫我走
你咁租全包每日平均要幾錢? 我見Klook 有Times都平,但應該未包其他保險

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 demisodahk 於 2019-11-27 06:06 PM 發表

我想問我見 OTS 有已包括 CDW (免責) 保其實係夠唔夠? 呢個係唔係佢已包萬一架車撞到唔使賠?
如果路中爆鈦運人換或拖車包唔包埋?
買埋 安心保啦。同埋如果撞咗車一定要報警。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 demisodahk 於 2019-11-27 06:10 PM 發表

你咁租全包每日平均要幾錢? 我見Klook 有Times都平,但應該未包其他保險
買埋貴果個包險,租車費大概3百幾蚊一日,我租左3日,第一日到步唔租,因為到步都已經4點幾,都去唔到咩地方,所以冇租,第二日係國際通附近攞車,攞車位置都幾方便,路費油費另計

回覆 引用 TOP

Ots,很方便,可以用普通話溝通。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]