• 瀏覽: 3,365
  • 回覆: 28
  • 追帖: 2
因為諗住搭快運,所以想長崎入福岡出7日或者6日。唔會去豪斯登堡,因為唔特別鐘意玩機動遊戲,長崎stay一晚好嗎?睇個夜景,然後第二日市區附近行個圈,想去睇原爆館,
然後就去福岡。長崎一日一夜會唔會太少?定一係直頭唔去長崎,就咁福岡算?

熱賣及精選
引用:
原帖由 jenny830 於 2019-11-29 10:55 PM 發表

因為諗住搭快運,所以想長崎入福岡出7日或者6日。唔會去豪斯登堡,因為唔特別鐘意玩機動遊戲,長崎stay一晚好嗎?睇個夜景,然後第二日市區附近行個圈,想去睇原爆館,
然後就去福岡。長崎一日一夜會唔會太少?定一係直頭唔去長崎,就咁福岡算? ...
長崎入福岡出好,長崎stay 一至兩晚都可以,長崎好玩過福岡,景點又集中,可以玩原爆館,夜景,軍艦島、眼鏡橋、唐人街、出島、Glover garden都值得去。搭street car 可以去哂(夜景除外,最好搭巴士),你地三、四個人,又有老人家,搭的士亦化算。

豪斯登堡冇機動遊戲玩的!

引用:
原帖由 jenny830 於 2019-11-29 10:55 PM 發表

然後就去福岡。長崎一日一夜會唔會太少?定一係直頭唔去長崎,就咁福岡算? ...
長崎入福岡出好,長崎stay 一至兩晚都可以,長崎好玩過福岡,景點又集中,可以玩原爆館,夜景,軍艦島、眼鏡橋、唐人街、出島、Glover garden都值得去。搭street car 可以去哂(夜景除外,最好搭巴士),你地三、四個人,又有老人家,搭的士亦化算。

回覆 引用 TOP

有老人家・長崎ニ日ー夜較好・眼鏡橋 ,哥拉巴公園. 夜景.原爆館,軍艦島博物館。

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tkmeb 於 2019-11-29 11:21 PM 發表

似改進版荔園
http://chinese01.huistenbosch.co.jp/about/?mode=about&Type=6

回覆 引用 TOP

如果快運有大機就搭

回覆 引用 TOP

留意軍艦島應該因為發現石棉超標已不能上島

回覆 引用 TOP

http://www.nagasaki-tabinet.com.tw/index.aspx

長崎新玩.介紹,

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tsang000111 於 2019-11-29 11:15 PM 發表

長崎入福岡出好,長崎stay 一至兩晚都可以,長崎好玩過福岡,景點又集中,可以玩原爆館,夜景,軍艦島、眼鏡橋、唐人街、出島、Glover garden都值得去。搭street car 可以去哂(夜景除外,最好搭巴士),你地三、四個人,又有老人家,搭的士亦化算。 ...
長崎竟然好玩過福岡,諗住唔去豪斯登堡,唔會太多野玩,但軍艦島上唔到岸

引用:
原帖由 tkmeb 於 2019-11-29 11:21 PM 發表

講得唔清楚,我意思係VR個d 野,Sorry

未買飛,仲可以睇睇做下功課

回覆 引用 TOP

軍艦島,浪費金錢,根本無野眼!

回覆 引用 TOP

主題標籤 #長崎
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]