• 瀏覽: 3,537
  • 回覆: 46
CX 用App Checkin可以Save張登機證入iPhone,但唔可以選座位。
網上Checkin可以選座位,但要自己print張登機證,係外國搵Printer唔多方便。

請問有無兩全其美既方法呀?

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
我用app揀到位wo

引用:
原帖由 s20120905 於 2019-12-1 01:51 AM 發表
我用app揀到位wo
x2

回覆 引用 TOP

X3 ... 

我是鳳凰我是豬

回覆 引用 TOP

正常可以揀到位,除非你經另一間航空公司買聯營航班。入去app manage booking,選好位,在send /export 去 iwallet

要起飛前48小時先有位㨂架喎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鬍鬚西吊手掌 於 2019-12-1 07:45 AM 發表
要起飛前48小時先有位㨂架喎
我買咗下個月5號飛大阪嘅機票,但已經揀咗位喎!不過只可以揀去程,回程都係要48小時前先可以揀

引用:
原帖由 wig160984 於 2019-12-1 08:50 AM 發表
我買咗下個月 5號飛大阪嘅機票,但已經揀咗位喎!不過只可以揀去程,回程都係要 48小時前先可以揀
因為你去程的 Sub Class 子艙位, 係 L、V ... 或以上, 而回程是 N、Q ..  的低級別.

回覆 引用 TOP

能否即時選位與否,取決於你個booking class. 同用Apps 無關!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 WakikiBB 於 2019-12-1 09:58 AM 發表
因為你去程的 Sub Class 子艙位, 係 L、V ... 或以上, 而回程是 N、Q ..  的低級別.
我買親都係cheap飛,未試過早過48小時有位揀。🤣

App冇問題喎, 做完可以email 攞登機證, cap底show電話就得

北海道,沙巴,華欣,東京,冰島挪威,台中
首爾,關西,九州,波蘭,金邊
北海道,山陰.陽,山口,鹿兒島,靜岡
華欣,東北,北海道,群馬,北海道,台東
丹麥瑞典,三重,四國,芭堤雅,胡志明
台北,北陸,西班牙

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鬍鬚西吊手掌 於 2019-12-1 03:52 PM 發表

我買親都係cheap飛,未試過早過48小時有位揀。🤣
咁你揀位要加錢嗎?

引用:
原帖由 wig160984 於 2019-12-1 08:50 AM 發表

我買咗下個月5號飛大阪嘅機票,但已經揀咗位喎!不過只可以揀去程,回程都係要48小時前先可以揀
回程唔可以加錢預先揀位咩?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mn999 於 2019-12-1 08:26 PM 發表

回程唔可以加錢預先揀位咩?
唔加啦!48小時都可以揀

引用:
原帖由 kainovali 於 2019-12-1 07:36 AM 發表
正常可以揀到位,除非你經另一間航空公司買聯營航班。入去app manage booking,選好位,在send /export 去 iwallet
如果用AsiaMiles換機票,網上checkin果時係咪得好少位揀?比正常用錢買機票少D位揀?

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]