列印

[英超] 摩連奴的剋星

摩連奴的剋星 E-mail 此主題給朋友

二埸英超同樣也是補時六分鐘 。
同樣也是補時失球。
同樣也是贏3:2完場。
今次熱刺老孫有助攻無入波。
哈利簡尼同樣沒有入波。
做就了阿里梅開二度及施素高的入球領先3球,輸了一球定點罰球及補時最後一分鐘的一球,險勝3:2

魔佬一定要改善臨完埸的問題,每次也是補時失波,是否球員體能不夠應付90分鐘的比賽。

熱賣及精選
下場對住曼聯,熱刺後防輸硬!

有足球的地方就有江湖,有江湖就有紛爭,有紛爭就有足球。
三埸失六球
確有别一般麼佬
不過入球多左可以秒剎反對派

引用:
原帖由 jacky6863 於 2019-12-1 11:02 AM 發表
曼聯攻力一般,除非普巴落場,否則曼聯坐輸望和。

曼聯前線整體不及熱刺,除了龍門是最出色,如果普巴落場就攞埋中場,勝算才會高於熱刺。

兩隊實力是一隊有後盾,一隊茅頭十足…應該是一場茅盾之爭的賽事。

生活只枯不謝
心態空虛不偽
誰找誰碰了誰
你尋你我尋我
點點色點點彩
繼續我的人生

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 estateman 於 2019-12-1 11:11 AM 發表
三埸失六球
確有别一般麼佬
不過入球多左可以秒剎反對派
每次也是贏得多,後防就會鬆懈,魔佬一定要改善這問題,無謂衰收尾。

生活只枯不謝
心態空虛不偽
誰找誰碰了誰
你尋你我尋我
點點色點點彩
繼續我的人生

回覆 引用 TOP

蘇斯克查見熱刺後防咁弱

肯定會火力全開鬥攻

回覆 引用 TOP

我绝對相信摩佬級數, 绝不相信蘇B级數。
摩佬比蘇B十分清楚曼聯球員的質素!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jacky6863 於 2019-12-1 11:02 AM 發表
論球員質素熱刺應勝一班,但曼聯有主場之利,贏唔贏要睇傷兵普巴和麥湯美可否出場,現時曼聯班中場冇個掂,如果佢地其中一個可出場兼鬥志轉好,應可贏波!

正常對摩佬會打高半班,證明問題係摩佬唔係球員,不過之後又會反回原點,係原點不動嗰個點。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 anish01 於 2019-12-1 11:35 AM 發表

論球員質素熱刺應勝一班,但曼聯有主場之利,贏唔贏要睇傷兵普巴和麥湯美可否出場,現時曼聯班中場冇個掂,如果佢地其中一個可出場兼鬥志轉好,應可贏波! ...
如果普巴可以出場,贏輸也是五五波。

氣勢上熱刺現時是一團火,銳氣十足的球隊,曼聯唯一優勢就是主力球員可以休息多一些,但前中後也是一般,無創造能力,只靠龍門及主場氣勢,今場是五五波,雙方也難穩勝。

生活只枯不謝
心態空虛不偽
誰找誰碰了誰
你尋你我尋我
點點色點點彩
繼續我的人生
引用:
原帖由 leisurema 於 2019-12-1 12:10 PM 發表

如果普巴可以出場,贏輸也是五五波。

氣勢上熱刺現時是一團火,銳氣十足的球隊,曼聯唯一優勢就是主力球員可以休息多一些,但前中後也是一般,無創造能力,只靠龍門及主場氣勢,今場是五五波,雙方也難穩勝。 ...
我都同意,普巴久未上陣,就算出得狀態都未必好
曼聯傷兵太多,後補質素又太差特係中場,都未知可否排出最強陣容,穌B排陣時好時差,曼聯真有D危,勝唔勝出還要睇班球員鬥志,過往曼聯球員對強隊會越強,客場打低大巴黎就係好例子,希望能打低熱刺!

引用:
原帖由 anish01 於 2019-12-1 12:28 PM 發表

我都同意,普巴久未上陣,就算出得狀態都未必好
曼聯傷兵太多,後補質素又太差特係中場,都未知可否排出最強陣容,穌B排陣時好時差,曼聯真有D危,勝唔勝出還要睇班球員鬥志,過往曼聯球員對強隊會越強,客場打低大巴黎就係好例子,希望能打低熱刺! ...
無普巴,憑主場之利四六之爭。
有普巴加上主場之利,五五波。

論點:
曼聯:主場是一個優勢,可惜攻守欠佳及無中場策劃球員。
熱刺:摩佬應該很清楚曼聯的打法,有前冇後,攻力十足,應該會排4231的打法,會多一些防守及靠翼去攻,哈利簡尼就會執雞及死球去入波。

生活只枯不謝
心態空虛不偽
誰找誰碰了誰
你尋你我尋我
點點色點點彩
繼續我的人生
引用:
但MU冇攻擊呢

回覆 引用 TOP

熱刺本身就是主攻的球隊,防守一直好弱,歐聯就是輸一個無厘頭12碼(企禁區邊仲遞起手),所以先送杯俾利物浦

今季的防守仲打劑,所以先忍痛炒攻臣,請摩連奴就是補救球隊的弱點

而摩連奴神奇地可以重燃熱刺的攻力,防守就未回魂,希望下次打曼聯,有壓力下,班球員可以磨合好防守力

曼联係强隊克星,熱剌應要特登輸呢場來證明自己是强隊

回覆 引用 TOP

主題標籤 #熱刺 #英超
 44 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]