• 瀏覽: 13,698
  • 回覆: 115
生活可以好簡單,十零蚊可以又一餐,鴨膶腸雞翼煲仔飯。

附件

20191201_192926.jpg(201.7 KB)

2019-12-1 07:53 PM

20191201_192918.jpg(221.18 KB)

20191201_193138.jpg(186.39 KB)

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」
熱賣及精選
引用:
原帖由 東方紅 於 2019-12-1 07:53 PM 發表
生活可以好簡單,十零蚊可以又一餐,鴨膶腸雞翼煲仔飯。
好正呀,一條膶腸會唔會多咗啲?食唔食得哂

目標人物
引用:
原帖由 傲骨 於 2019-12-1 08:55 PM 發表

好正呀,一條膶腸會唔會多咗啲?食唔食得哂
餸係多咗架,因為四隻雞翼搭一條腸,多咗少少啦,一隻雞翼空口食埋佢。

「曾經滄海難為水,除卻巫山不是雲....」  「你在我生命中的出現,足夠我回味一生...」
引用:
原帖由 東方紅 於 2019-12-1 09:00 PM 發表

餸係多咗架,因為四隻雞翼搭一條腸,多咗少少啦,一隻雞翼空口食埋佢。
我會半條膶腸6隻雞翼
係呢,膶腸係咪唔可以切開放飯面蒸架呢?

目標人物

引用:
原帖由 傲骨 於 2019-12-1 09:17 PM 發表

我會半條膶腸6隻雞翼
係呢,膶腸係咪唔可以切開放飯面蒸架呢?
6隻咁多?
唔係吖,你唔怕切口爆開咪冇問題囉。因為膶腸較散,好易爆開...

引用:
原帖由 東方紅 於 2019-12-1 09:33 PM 發表

6隻咁多?
唔係吖,你唔怕切口爆開咪冇問題囉。因為膶腸較散,好易爆開...
半條飯面蒸,啲飯唔會好肥咩?

目標人物
引用:
原帖由 傲骨 於 2019-12-1 09:36 PM 發表

半條飯面蒸,啲飯唔會好肥咩?
要睇下啲臘腸係咪平價貨,太平會用好多肥肉,就會油,但你睇我啲飯,冇油乜滯...

引用:
原帖由 東方紅 於 2019-12-1 09:41 PM 發表

要睇下啲臘腸係咪平價貨,太平會用好多肥肉,就會油,但你睇我啲飯,冇油乜滯...
原來係咁🤔又係安記出品?

目標人物
識食

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 傲骨 於 2019-12-1 09:47 PM 發表

原來係咁🤔又係安記出品?
係,我早前買咗四孖嘛。

回覆 引用 TOP

睇呢條應該係鮮潤腸,比較鬆化

安記!有冇鮮潤腸?我睇錯

引用:
原帖由 大添二 於 2019-12-1 09:54 PM 發表
睇呢條應該係鮮潤腸,比較鬆化
又引人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 大添二 於 2019-12-1 09:56 PM 發表
安記!有冇鮮潤腸?我睇錯
係好鬆,佢話鮮鴨膶腸喎。

引用:
原帖由 東方紅 於 2019-12-1 10:02 PM 發表

係好鬆,佢話鮮鴨膶腸喎。

回覆 引用 TOP

主題標籤 #煲仔飯 #雞翼
提示:支持鍵盤翻頁左 右