列印

換殺車油大約幾錢?

換殺車油大約幾錢? E-mail 此主題給朋友

如題,thanks c hing.

精選汽車
你應該要先問點樣換。我試過一開始佢報咗價,我一問清楚係咪響鮑魚放油佢即刻話冇人手唔做。所以要問清楚點樣換。

我自己喺停車場換鮑魚放油,喺公司攞條膠喉同一個膠樽,用100元買一升油自己做。

引用:
原帖由 Jeff1997 於 2019-12-1 09:59 PM 發表
你應該要先問點樣換。我試過一開始佢報咗價,我一問清楚係咪響鮑魚放油佢即刻話冇人手唔做。所以要問清楚點樣換。
一個人都做得到,怕麻煩錢唔多唔想做嗻。

無啦啦做乜殺咗架車,依家殺人都係用電油,唔會用殺車油

位置q 1拖2 
2串1 一千蚊注..咁買..

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 961212 於 2019-12-1 08:34 PM 發表
如題,thanks c hing.
係煞車油。DIY ,便靚正
希望幫到你。

https://m.youtube.com/watch?v=3w931N4u__U

引用:
原帖由 hero_vegeterian 於 2019-12-1 11:15 PM 發表

係煞車油。DIY ,便靚正
希望幫到你。
https://m.youtube.com/watch?v=3w931N4u__U
Thanks

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 flyfishs1234 於 2019-12-1 10:02 PM 發表

一個人都做得到,怕麻煩錢唔多唔想做嗻。
又真係幾麻煩喎,又要拆look

引用:
原帖由 961212 於 2019-12-1 11:31 PM 發表

又真係幾麻煩喎,又要拆look
唔拆呔都得嘅不過要爬車底。

回覆 引用 TOP

為乜要換殺車油?

點解要換?
手工唔好,入左氣就大鑊!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yschiu25 於 2019-12-2 06:58 AM 發表
為乜要換殺車油?
問得好,因為我架車不停提我換煞車油 lol

回覆 引用 TOP

平時沒找相熟車房換機油、檢查?
我部舊fit仔就在年檢時選擇順便換油,幾年內嘅年檢檢查時一共換過剎車油(剎車皮一起換)、電池、水箱水、洗蝴蝶奄、換火咀呢d損耗品。

引用:
原帖由 波士早晨 於 2019-12-2 08:15 AM 發表
平時沒找相熟車房換機油、檢查?
我部舊fit仔就在年檢時選擇順便換油,幾年內嘅年檢檢查時一共換過剎車油(剎車皮一起換)、電池、水箱水、洗蝴蝶奄、換火咀呢d損耗品。 ...
冇,因為用電動車所以冇乜損耗品,都係返廠check 佢話換乜就換乜,好似好on居咁

回覆 引用 TOP

31 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]