列印

[Rolex] 有感而發

有感而發 E-mail 此主題給朋友

個人認為如果你買勞力士的運動型款式,帶上十年以上,一定不用蝕錢,起碼可以賺咗帶,我相信除了勞力士外,沒有另外一個牌子可以做到這樣,個人經驗第一隻勞是Explorer 2 白面,當年在周X福購買價是22030 現在行過二手舖也説可以三萬多收

精選汽車
收到!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andylo3g 於 2019-12-1 11:11 PM 發表
個人認為如果你買勞力士的運動型款式,帶上十年以上,一定不用蝕錢,起碼可以賺咗帶,我相信除了勞力士外,沒有另外一個牌子可以做到這樣,個人經驗第一隻勞是Explorer 2 白面,當年在周X福購買價是22030 現在行過二手舖也説可以三萬多收 ...
不過話分兩頭,我97年都同你一樣買左隻$20500,但要記得當年人工同現在都有所不同呢!

回覆 引用 TOP

but為咗唔蝕錢而買錶,又好似有啲戇居。 

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 waiman62 於 2019-12-2 00:02 發表

不過話分兩頭,我97年都同你一樣買左隻$20500,但要記得當年人工同現在都有所不同呢!
師兄説得正確,想當年二萬多同現在二萬多冇得比,但相對其他牌子可以做到勞咁樣咩?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 subdate 於 2019-12-2 00:04 發表
but為咗唔蝕錢而買錶,又好似有啲戇居。 
當然啦!大前提必需是自己喜歡的

回覆 引用 TOP

所以我想表達,就是這個原因令到勞力士的價錢可以居高不下,令到現在我們想正價入自己心頭好也好困難!

回覆 引用 TOP

而家平民市場根本是勞力士獨大

有自家設計,有自家機芯,完善售後,保值,實用

其本上贏哂

之前panerai來勢甚凶,但策略失誤,現在已被遺忘

設計第一,品牌第二,內涵第三

反同性戀,反福利主義

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Perfect 於 2019-12-2 01:03 發表
而家平民市場根本是勞力士獨大

有自家設計,有自家機芯,完善售後,保值,實用

其本上贏哂

之前panerai來勢甚凶,但策略失誤,現在已被遺忘
非常認同師兄見解!但這不知道是好是壞,想當年O仔及I仔也好出名,身邊朋友同事也有用,但現在清一色是勞仔天下!

引用:
原帖由 andylo3g 於 2019-12-1 23:11 發表
個人認為如果你買勞力士的運動型款式,帶上十年以上,一定不用蝕錢,起碼可以賺咗帶,我相信除了勞力士外,沒有另外一個牌子可以做到這樣,個人經驗第一隻勞是Explorer 2 白面,當年在周X福購買價是22030 現在行過二手舖也説可以三萬多收 ...
你開始識嘢!

回覆 引用 TOP

計保值 PP好啲,不過rolex都伯仲之間

回覆 引用 TOP

錄玻璃事件呢??

買勞賺咗戴仲想點呢 賺埋升值要買中型號
E家隻隻超價入手, 玩法未必一樣

回覆 引用 TOP

5-6年前都好前仲有95折

依家熱門全部都要炒價

D人開始識玩錶??

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 andylo3g 於 2019-12-2 01:14 AM 發表

非常認同師兄見解!但這不知道是好是壞,想當年O仔及I仔也好出名,身邊朋友同事也有用,但現在清一色是勞仔天下!
依家十幾個朋友玩️,只有三個人重有買其他牌子,如IWC、Omega、Tag heuer等,但Panerai10萬個唔要😵

其他全部都係Rolex.......

回覆 引用 TOP

主題標籤 #rolex #勞力士
 26 12
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]