• 瀏覽: 5,947
  • 回覆: 159
顧家輝未讀過,黎小田更好似中學未畢業,
相反e+嘅音樂人先有專業知識,例如伍樂城係讀音樂,eric kwok 讀傳理兼修音樂,陳奐仁就算吾係主仲成日音樂都起碼係大學生,
以前d人揾工真係幸福,吾使講qualification 

熱賣及精選
引用:
原帖由 highbury64 於 2019-12-2 12:55 AM 發表
相反e+嘅音樂人先有專業知識,例如伍樂城係讀音樂,eric kwok 讀傳理兼修音樂,陳奐仁就算吾係主仲成日音樂都起碼係大學生,
以前d人揾工真係幸福,吾使講qualification  ...
因為人地有天份,Sam,家駒都唔係讀音樂。
而家既人,讀音樂都作唔到好歌

引用:
原帖由 highbury64 於 2019-12-2 12:55 AM 發表
以前d人揾工真係幸福,吾使講qualification  ...
證明而家d港青幾唔掂 , 理應慚愧! 比哂教育機會讀埋音樂degree master都冇好歌出, 甚至冇作品出到

以前d人真係勁好多 艱苦中學習 修鍊, 成就非凡冇捷徑 , 而家d大學沸青一事無成, 所以社會衰落 sosad

咁李嘉誠都冇讀過大學啦.

回覆 引用 TOP

「陳奐仁就算吾係主仲成日音樂都起碼係大學生」
你自己都講啦,佢都唔係讀音樂啦,只係一個大學生
70年代搵個大學生同你作曲?作詞?

引用:
原帖由 yifeifei2 於 2019-12-2 07:51 AM 發表
「陳奐仁就算吾係主仲成日音樂都起碼係大學生」
你自己都講啦,佢都唔係讀音樂啦,只係一個大學生
70年代搵個大學生同你作曲?作詞? ...
許冠傑,關正傑,黃霑,盧國沾,林敏聰都係大學生,
教育程度同音樂成就係成正比

引用:
原帖由 地獄之友 於 2019-12-2 03:43 AM 發表

證明而家d港青幾唔掂 , 理應慚愧! 比哂教育機會讀埋音樂degree master都冇好歌出, 甚至冇作品出到

以前d人真係勁好多 艱苦中學習 修鍊, 成就非凡冇捷徑 , 而家d大學沸青一事無成, 所以社會衰落 sosad ...
不能同意更多~

所有留言,只代表個人意見,並非攻擊讀者。

回覆 引用 TOP

引用:
世界上有幾多叻嘅名人讀個大學? 唔怪得知政府冇叻人, 睇文憑 唔睇智慧

勿忘香港亂局你們有份推波助瀾
引用:
原帖由 版煮報夢. 於 2019-12-2 11:09 AM 發表

世界上有幾多叻嘅名人讀個大學? 唔怪得知政府冇叻人, 睇文憑 唔睇智慧
世界上有幾多國家領導人無讀個大學先?

引用:
原帖由 highbury64 於 2019-12-2 01:15 PM 發表

我有講過領導人咩, 我一早估到你係弱智㗎啦,唔係扮嘅

勿忘香港亂局你們有份推波助瀾

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 highbury64 於 2019-12-2 01:15 PM 發表

習總,貪曾~

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2019-12-2 01:37 PM 發表

習總,貪曾~
因為吾民主囉

引用:
原帖由 家中藍色手袋 於 2019-12-2 01:09 AM 發表

因為人地有天份,Sam,家駒都唔係讀音樂。
x2

引用:
原帖由 christ201430 於 2019-12-2 02:07 PM 發表

x2
作曲唔講旋律;作詞唔講押韻,冚家剷啦!!!

引用:
原帖由 阿柒回歸 於 2019-12-2 02:12 PM 發表

作曲唔講旋律;作詞唔講押韻,冚家剷啦!!!
應該搵你作
你一向最叻有咁大吹咁大

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]