• 瀏覽: 1,716
  • 回覆: 20
  • 追帖: 1
https://youtu.be/-hW99DfMtCE

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
跟到300米

回覆 引用 TOP

跑完返黎好似仲有貨, 可以再快D

回覆 引用 TOP

勁!唔係地濕,應可更快.

回覆 引用 TOP

快到癲

回覆 引用 TOP

又係著next%

引用:
原帖由 momopoon2 於 2019-12-2 06:05 PM 發表
又係著next%
所以跑得慢就話啫, 跑得快都唔買返對係好對唔住自己
$2200世界最頂級質素, 超值.

鷄毛在手, 愈刪愈有!
引用:
原帖由 mamaliu2 於 2019-12-3 09:50 AM 發表

所以跑得慢就話啫, 跑得快都唔買返對係好對唔住自己
$2200世界最頂級質素, 超值.
追求突破自己紀錄必然之選👍
2千蚊可以買到難以突破既幾分鐘,抵到爛。

當然,如果你本身仲係hea操既,梗係加操進步嚟得更明顯啦

引用:
原帖由 momopoon2 於 2019-12-3 11:15 AM 發表
當然,如果你本身仲係hea操既,梗係加操進步嚟得更明顯啦
問過一些人著哩d有回彈效果的鞋, 其實小部份無咁理想.
我估係腳頻太慢太黏地食唔應回彈度力, 或者度力彈咗向上方..., 而唔係彈向偏前方.

加操o既野...其實係完全無關系的運用資源.
加唔加操, 唔影嚮荷包, 掉轉買咗對鞋, 唔會影嚮練習時間.
買鞋只係荷包問題, 只有買or唔買, 捨得俾同埋唔捨得俾.

鷄毛在手, 愈刪愈有!
2千蚊討論咁多買咗先算啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mamaliu2 於 2019-12-3 12:12 PM 發表

問過一些人著哩d有回彈效果的鞋, 其實小部份無咁理想.
我估係腳頻太慢太黏地食唔應回彈度力, 或者度力彈咗向上方..., 而唔係彈向偏前方.

加操o既野...其實係完全無關系的運用資源.
加唔加操, 唔影嚮荷包, 掉轉買咗對鞋, 唔會影嚮練習時間.
買鞋只係荷包問題, 只有買or唔買, 捨得俾同埋唔捨得俾. ...
同感
我覺得係後蹬果下幅度大既話,就可以將塊碳纖維板既推力轉化為向前既動力,如果後蹬唔夠或者太過雞仔步就用唔到板個彈力。
但係可能有人覺得我地太神化對鞋,而令人忽視操練既重要性,其實兩者係獨立既。

引用:
原帖由 momopoon2 於 2019-12-3 02:39 PM 發表

同感
我覺得係後蹬果下幅度大既話,就可以將塊碳纖維板既推力轉化為向前既動力,如果後蹬唔夠或者太過雞仔步就用唔到板個彈力。
但係可能有人覺得我地太神化對鞋,而令人忽視操練既重要性,其實兩者係獨立既。 ...
以下我半估半推斷的
我估對鞋的機制, 應係人腳落地一刻跟住滾動, 那力量就會屈起中間塊碳板, 當開始離腳時碳板回彈返原型, 同時回彈的力俾咗對腳.

但,如果跑者根本沒有觸地後滾動呢? 碳板可能屈曲幅度減低了, 即大大減低了回彈的能力.
講輕它不及adi /asics /NB 輕, 關鍵應係能唔能夠完全用晒佢回彈能力.

鷄毛在手, 愈刪愈有!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 momopoon2 於 2019-12-3 11:00 AM 發表

追求突破自己紀錄必然之選👍
2千蚊可以買到難以突破既幾分鐘,抵到爛。
所以我都係跑到無進步先諗買來求突破
現在著對一舊水嘅跑住先

引用:
原帖由 apmichael 於 2019-12-3 03:01 PM 發表

所以我都係跑到無進步先諗買來求突破
現在著對一舊水嘅跑住先
一舊水係咩鞋呀?

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]