• 瀏覽: 2,998
  • 回覆: 14
  • 追帖: 1
同出面D車房比較平定貴?同埋王冠係咪用原廠料?thx

精選汽車
引用:
原帖由 saicheuk008 於 2019-12-2 12:59 PM 發表

同出面D車房比較平定貴?同埋王冠係咪用原廠料?thx
佢哋會報價,全部原裝豐田料,價唔啱你可以唔整.

回覆 引用 TOP

皇帝好貴,起碼貴外面三成,佢地小小嘢都叫你換,對車不熟悉的,肯定仲照

回覆 引用 TOP

我直接揸去皇冠驗,2年都無野整

回覆 引用 TOP

以前都覺原廠整貴!不過近幾年覺得出面車房一樣劏到一脛血!
原廠整仲反而貴得來有保障
你可以叫原廠報咗價先,知到壞什麼再叫車房報價整

你要多謝你的敵人!
他使你更強,更能忍耐
處事更精密,更識得關心別人
更了解自已,更不再犯錯!

回覆 引用 TOP

幾年前去過驗車, 竟然係肥個車牌啞色唔夠反光要更換, 當時街外整個新牌40到60蚊, 佢果度收百幾200蚊, 費事走來走去比佢整完順手拿埋驗車紙.

回覆 引用 TOP

之前正常嘅,不過佢哋會搵一次機會劏你

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 黃昏委屈的獅子 於 2019-12-2 01:34 PM 發表

佢哋會報價,全部原裝豐田料,價唔啱你可以唔整.
可能叫你一萬蚊換埋4條呔啦

回覆 引用 TOP

五會,太貴

回覆 引用 TOP

每次保养我都去原厂的,起码有保证,上次部车花左去整,街边报价4800,丰田报价10600,我都系去丰田搞,起码人地成只门帮你喷,街边一定吾会啦

引用:
原帖由 雨中小腳指 於 16-12-2019 13:36 發表

每次保养我都去原厂的,起码有保证,上次部车花左去整,街边报价4800,丰田报价10600,我都系去丰田搞,起码人地成只门帮你喷,街边一定吾会啦
街都都可以成隻門噴,當然未必係$4800依個價啦!

行不改名,坐不改姓,呂小布!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雨中小腳指 於 2019-12-16 01:36 PM 發表

一隻門$10600?

引用:
原帖由 saicheuk008 於 2019-12-16 04:14 PM 發表

一隻門$10600?
系呀,包一年保养

連續兩年免費政府預檢後,話要執哩樣整個樣換零件總數兩萬幾。我無理佢,去出面驗。
第三年佢就沒有話我要換零件,直接pass驗車。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 雨中小腳指 於 2019-12-16 07:38 PM 發表

系呀,包一年保养
c兄,比較下萬事得好

回覆 引用 TOP

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]