列印

[西甲] 門將達史特根是巴塞贏馬體會功臣

門將達史特根是巴塞贏馬體會功臣 E-mail 此主題給朋友

雖然美斯射入致勝一球, 但昨仗門將達史特根有兩次救出急勁近距離攻門, 力保不先失波, 你可以話馬體會既一頂一射太正無角度, 但睇直播時球速係急勁, 特別是滂沱大雨下達史特根因位置佳反應及時而阻止了入球.

https://www.youtube.com/watch?v=5TXagH7thA8進入香討影片區

熱賣及精選
原來功臣係達史,梅西又靠痴

回覆 引用 TOP

其實達史做咗好多場救世主
真係抵讚

說好的6比5已出現,真係辛苦晒

回覆 引用 TOP

最難明白點解吾係國家隊當然正選。

一陣梅西迷又唔高興架啦
總知贏就靠梅西
輸就豬隊友
緊記呢個邏輯就得

引用:
原帖由 6674 於 2019-12-2 03:10 PM 發表
雖然媒體不斷有聲音支持達史特根取代已過巔峰既紐亞出任國家隊一號門將, 但紐亞除了是勒夫愛將之外, 其實自俄羅斯世界盃恥辱性出局後, 紐亞傷癒復出以來, 在國家隊一直保持水準, 在一條經驗不足甩漏多既防線後屢救險球, 於歐洲國家聯賽及歐國盃外圍賽將失球數字減至最少, 最新例子是上仗橫身飛撲死角遠射 (1:05) 及救出12碼 (3:38) , 顯示出即使對弱隊仍全場保持專注力, 是一級門將基本要求.

https://www.youtube.com/watch?v=1x-x5bUaJhU

DW Bundesliga Kick off 德國之聲FB近來才做了民意調查, 投票誰是德國國家隊1號門將, 結果紐亞76%, 達史特根只得24%, 所以若果只是指責勒夫用人唯親關顧紐亞呢個契仔, 其實係唔熟德國球壇既人才會咁講, 紐亞在德國國內球迷心目中不單是隊長, 受愛戴程度遠超外國球迷所想像, 若果勒夫改用達史特根作正選, 反而會俾人x !

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 射殺西文 於 2019-12-2 03:14 PM 發表
一陣梅西迷又唔高興架啦
總知贏就靠梅西
輸就豬隊友
緊記呢個邏輯就得
樓上3樓大讚達史先係巴塞救世主,梅西只係靠痴
反轉豬肚?

回覆 引用 TOP

前面有美斯入波,後面有達史頂住
巴塞先可以全取3分

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 6674 於 2019-12-2 03:10 PM 發表
等如當年簡尼同列文,只有慨歎[既生瑜,何生亮?]

Politic! 大佬文佬。聖卡也一樣!
就是不給"二線"打正選。
如果史達根心淡退出,紐亞又傷。"馬前覆水"懂嗎?

回覆 引用 TOP

真係,救左好多險波,今場計點數馬體贏晒,班後防真係好差

回覆 引用 TOP

前鋒可以是1、2丶3丶4
門將只是一個,無得爭。大佬説了算。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 1469394 於 2019-12-2 03:24 PM 發表

等如當年簡尼同列文,只有慨歎[既生瑜,何生亮?]
簡尼係勁過列文。

引用:
原帖由 插西王土黃梅水 於 2019-12-2 03:20 PM 發表

樓上3樓大讚達史先係巴塞救世主,梅西只係靠痴
反轉豬肚?
唔好問
唔好質疑
總知贏就梅西
輸就賴豬隊友

48 1234
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]