• 瀏覽: 45,072
  • 回覆: 731
  • 追帖: 12
引用:
原帖由 ufo2018 於 2019-12-2 06:28 PM 發表

香港犯民狗,毒果煽動人民反共反政府,是否怕中共迫害?
睇到澳門咁好,係咪有的被騙
仲有黑記,教畜,暴徒大學生,全部都係亂港禍根

熱賣及精選
太多漢奸走狗

回覆 引用 TOP

問題起因,係林鄭,係香港人都知,一條逃犯條例玩足半年,演變今日,特首唔離職,香港一定無好日子

引用:
原帖由 ufo2018 於 2019-12-2 06:23 PM 發表

點解從回歸後,可以超過香港?
香港本来勁過新加坡,點解會比新加坡超越左甘多

澳門有冇每日150個家庭團聚?

因為澳門有23條保護

引用:
原帖由 ufo2018 於 2019-12-2 06:17 PM 發表

想去澳門生活和工作,點樣可以去工作?

大家都是特區政府,
點解澳門會咁有錢?
點解治安會咁好?
點解GDP人均全球排第3?
點解無人做暴徒?
點解年年有錢派?
點解生活無憂? ...
不如你問下以下問題
點解香港政府唔派錢?因為派左第一次俾你地日鬧夜鬧,係咪都鬧,點解我要有所作為?
點解香港治安咁差?例如放火,私了,放氣油彈,因為大部份HK人投泛民,點解人地治安好?23條係香港人上街抗爭推翻架!
點解香港每個特首都差評?因為人心不足囉
見人地好既同時唔該檢討下自己先啦
大把港人話澳門人係政治冷感啦
千祈唔好過去呀

引用:
原帖由 ufo2018 於 2019-12-2 06:17 PM 發表

想去澳門生活和工作,點樣可以去工作?

大家都是特區政府,
點解澳門會咁有錢?
點解治安會咁好?
點解GDP人均全球排第3?
點解無人做暴徒?
點解年年有錢派?
點解生活無憂? ...
香港人思想矛盾羅,就一條簡單例子,又想自己抄樓戈時,樓價高,自己贊多多錢,但到自己買,又想要打仗價,到樓價真系底,又話吾得,投訴禁點抄樓贊錢再來多個例子,日日嘈無車坐,但又日日仆爤哂D野,真系到底想點樣先?

因為香港有好多鍾意舔英美屎忽既洋奴才呀🤔

回覆 引用 TOP

幾十年以來,以作為香港人驕傲
呢幾個月來,香港人被標簽為暴徒,殺人放火燒舖襲警咩都齊,政府喪權辱港廢到冇人有,去到外國都唔敢認自己係香港人

原來這個世界上有些東西,荒謬到一個程度便沒有人會相信,但並不代表不存在。
引用:
原帖由 ufo2018 於 2019-12-2 06:25 PM 發表

如果中共咁差咁衰,點解澳門又咁好?
人地有睹稅

再搞落去深圳都超香港啦

引用:
原帖由 ATA6038 於 2019-12-2 11:29 PM 發表

自從時代革命後!好多國家以經收縮自由度,怕自己國家變成下個香港

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ufo2018 於 2019-12-2 11:37 PM 發表

其實阿爺幫了澳門很多,佢地懂得感恩,香港也有阿爺幫,不過香港人唔識感恩,反而要做反骨仔,出買阿爺
香港之所以太多反骨仔,是阿爺以前覺得讀書高的人,有資格貢獻社會,給予無限利益。
可惜,結果是相反。
佢地會用知識去犯事,甚至挑戰法律底線而犯罪。

而選擇沉默返工打工仔,因只知學歷水平不高,能有工作安身,糧準便算,不敢犯事,努力工作。

香港社會就是分2派人。

引用:
原帖由 ufo2018 於 2019-12-2 11:37 PM 發表

其實阿爺幫了澳門很多,佢地懂得感恩,香港也有阿爺幫,不過香港人唔識感恩,反而要做反骨仔,出買阿爺
多謝犯民狀棍同耶L搞死香港,害死香港人,不過有6成香港損民想香港死,自作孽

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]