• 瀏覽: 45,277
  • 回覆: 733
  • 追帖: 12
引用:
原帖由 food 於 2019-12-3 12:11 AM 發表

仲有黑記,教畜,暴徒大學生,全部都係亂港禍根
D仆街有六成選民支持,我地係小數咋,今日仲話要修改暴動罪刑罰,香港人自求多福啦😄😄😄😄😄

熱賣及精選
引用:
原帖由 lyk898 於 2019-12-3 12:17 AM 發表

澳門有冇每日150個家庭團聚?
政策係一樣,只係澳門沒咁多澳燦啫

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 abcabcd 於 2019-12-3 12:13 AM 發表

問題起因,係林鄭,係香港人都知,一條逃犯條例玩足半年,演變今日,特首唔離職,香港一定無好日子
我就唔太相信一條修例,香港就咁大問題。

是高官從來唔掂,未搞好民生,先搞修例,又急於立功,又唔派錢,又拖字缺,每樣都做唔好,所以俾泛民入到位搞囉!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 無論是對是錯 於 2019-12-3 12:22 AM 發表

不如你問下以下問題
點解香港政府唔派錢?因為派左第一次俾你地日鬧夜鬧,係咪都鬧,點解我要有所作為?
點解香港治安咁差?例如放火,私了,放氣油彈,因為大部份HK人投泛民,點解人地治安好?23條係香港人上街抗爭推翻架!
點解香港每個特首都差評?因為人心不足囉
見人地好既同時唔該檢討下自己先啦
大把港人話澳門人係政治冷感啦
千祈唔好過去呀 ...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 divid 於 2019-12-3 12:25 AM 發表

香港人思想矛盾羅,就一條簡單例子,又想自己抄樓戈時,樓價高,自己贊多多錢,但到自己買,又想要打仗價,到樓價真系底,又話吾得,投訴禁點抄樓贊錢再來多個例子,日日嘈無車坐,但又日日仆爤哂D野,真系到底想點樣先? ...
多謝犯民黑衣

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 dannyocean 於 2019-12-3 12:29 AM 發表

幾十年以來,以作為香港人驕傲
呢幾個月來,香港人被標簽為暴徒,殺人放火燒舖襲警咩都齊,政府喪權辱港廢到冇人有,去到外國都唔敢認自己係香港人 ...
事實吖,幾個沒人敢反黑衣,選民投票又六成支持黑暴,九成白痴乞衣做2元,仲唔係自作孽不可活

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 伊頭臭作 於 2019-12-3 12:35 AM 發表

再搞落去深圳都超香港啦
而家都超啦,係香港人唔認巢啫

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 香港神仙 於 2019-12-3 12:36 AM 發表

香港之所以太多反骨仔,是阿爺以前覺得讀書高的人,有資格貢獻社會,給予無限利益。
可惜,結果是相反。
佢地會用知識去犯事,甚至挑戰法律底線而犯罪。

而選擇沉默返工打工仔,因只知學歷水平不高,能有工作安身,糧準便算,不敢犯事,努力工作。

香港社會就是分2派人。 ...
本來低下層人多,應該以揾食為先,偏偏白痴太多,寧食屎都要不知何物既民主,但自己既行為又最獨裁

有冇23-條的分别

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 abcabcd 於 2019-12-3 12:07 AM 發表

蛇無頭而不行,e個垃圾特首,要黎做咩
垃圾犯民乜都為反而反, 阻香港發展, 又引入雙非同幫新移民爭取福利, 要黎做乜.
解散垃圾會仲好, 行返港英時代, 由特首委派官員/議員.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 天生綠色腳指 於 2019-12-3 12:50 AM 發表

本來低下層人多,應該以揾食為先,偏偏白痴太多,寧食屎都要不知何物既民主,但自己既行為又最獨裁
歷史有待見證,今天的民主暴力式破壞,而迫使世人忍同,是不會真心應受性,18區民主大勝,市民並非真心想投。

而是想社會安靜,才讓一屆機會給他們試做觀察。

民主暴力獨裁,是不會長久,總會有衰落的一日,而且很快很快。

回覆 引用 TOP

香港無23條立法

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 anonymoushero 於 2019-12-3 12:16 AM 發表

香港本来勁過新加坡,點解會比新加坡超越左甘多
仲有香港人太過驕傲,成日以為自己最叻,所以失敗

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 abcabcd 於 2019-12-3 12:13 AM 發表

問題起因,係林鄭,係香港人都知,一條逃犯條例玩足半年,演變今日,特首唔離職,香港一定無好日子
走啦,唔係你班黃友,香港起碼玩多10年,宜家都唔知可唔可以玩多2年

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]