• 瀏覽: 44,850
  • 回覆: 731
  • 追帖: 12
一邊求財,一邊求氣

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
引用:
原帖由 wildchoi 於 2019-12-5 09:13 AM 發表

呢個諗法市民可以有,但政府絕對唔可以咁諗
引導民意、增加市民歸屬感係政府管理嘅重要部分
呢方面香港政府真係攞零分

原因大概就係覺得「嗰班人心態有問題」「冇得救㗎喇」,所以覺得乜都唔駛做,唔識諗橋引導啲人嘅諗法

澳門只係好彩,上手做得求其,接手嗰個穩打穩紮就夠,唔代表事事反抗嘅部分香港人真係冇得掹

澳門政府好管僚,但有個好,唔想樣樣嘢煩到老細,所以啲嘢自己攪下,得就去唔得就縮,見多人反對就停 ...
你的説法也正確

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ufo2018 於 2019-12-2 11:13 PM 發表

香港人被利用了
香港那些自以為聰明的所謂中產!以為反中反共就可以赢個香港番嚟!就可以有歐美口中的自由、民主生活,誰不知香港没有了中國的經濟圈!香港人什麽都不是!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2019-12-5 10:27 PM 發表

要不是香港人 你們早就完蛋了
收皮喇!華東水災同你班暴徒有乜叉嘢關係先!
都話咗捐錢嗰啲係你口中嘅廢老,同你哋暴徒冇關係㗎!知冇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 Lpo13579 於 2019-12-3 07:19 AM 發表

曱甴話23條會令到香港沒有投資根本就係大話,澳門立23條一樣大把外資,尤其係美資,香港人真係蠢到抵死!

我有投票支持曱甴㗎,曱甴唔好打我! ...
曱甴怕23條是因為23條是做反人士的緊箍咒!!!

引用:
原帖由 stocky1010 於 2019-12-7 11:35 PM 發表

曱甴怕23條是因為23條是做反人士的緊箍咒!!!
曱甴冚家剷打死人

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ufo2018 於 2019-12-2 06:17 PM 發表

想去澳門生活和工作,點樣可以去工作?

大家都是特區政府,
點解澳門會咁有錢?
點解治安會咁好?
點解GDP人均全球排第3?
點解無人做暴徒?
點解年年有錢派?
點解生活無憂?

任何一個地方搞政治必死,
中國文革搞政治鬥爭,有冇好日子過?
中國人民和政府都醒了,此路不能走,沒有好路
點解香港仲行緊中國的舊路?我們會有好日子過嗎?

回歸以前都差好遠
1997年澳門 ...
正苦個個薪高糧準各自為政又吾識玩等攬住死,一子錯滿盤皆落索,商業社會私人大公司,做錯一個重大決定就要承受責任後果。。。相信大家好難捱到2022年!

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

睇吓個嫖賭業區準備咗d乜...

回覆 引用 TOP

今日再有多間本港傳媒機構記者被拒進入澳門

國家主席習近平下午將一連三日訪問澳門。繼昨日後,今日再有多間本港傳媒機構,包括本台、NOW新聞台及商台的記者被拒進入澳門,澳門當局引用澳門內部保安綱要法,指存在強烈跡象顯示,他們企圖入境澳門危害澳門公共安全或公共秩序。三間傳媒機構被拒入境的記者,都獲澳門新聞局發出採訪證,容許參與採訪有關澳門回歸及新一屆政府就職儀式等相關活動。

https://hk.news.yahoo.com/%E4%BB%8A%E6%97%A5%E5%86%8D%E6%9C%89%E5%A4%9A%E9%96%93%E6%9C%AC%E6%B8%AF%E5%82%B3%E5%AA%92%E6%A9%9F%E6%A7%8B%E8%A8%98%E8%80%85%E8%A2%AB%E6%8B%92%E9%80%B2%E5%85%A5%E6%BE%B3%E9%96%80-053955564.html

回覆 引用 TOP

澳门搞得咁好就系無假新聞無黑記同買國賊

回覆 引用 TOP

自己做過乜野仲要問人點解唔比入境

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

澳門選了富貴同自由

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]