• 瀏覽: 25,429
  • 回覆: 405
  • 追帖: 1
本主題由 yycrab 於 2019-12-10 02:51 PM 關閉
熱賣及精選
真理所在

回覆 引用 TOP

有D人鍾意盲目唱反調, 表現自己見識過人.

引用:
原帖由 lpj88 於 2019-12-3 07:45 AM 發表

有D人鍾意盲目唱反調, 表現自己見識過人.
無偈 , 其實唔好話香港 , 係全球都有好多人 , 特別係後生仔
覺得反對建制(我唔係指香港果個) , 就係反對強權 ,
呢個係後結構出現以來既普遍情緒 ... 最極端既就係無政府主義
但係問佢地推翻左呢個建制後點 , 佢地其實往往答唔出

引用:
原帖由 Michael5cofield 於 2019-12-2 18:35 發表
https://youtu.be/9iGNhf9gjGg

支持視帝祥
絕對支持視帝祥!

三大商營台中,只有TVB真正有知識財富!

2020 J5 222知識財富全分途4周年,倒數81日!

1969 omega moonwatch見證人類登月50年
1979 rado與港鐵同賀中國改革開放40周年
1994 新南非omega中置陀飛輪
1999 omega co axial賀歐元及澳門特區20周年
2009 samsung galaxy敢就十年
清潔香港 時代曱命!

回覆 引用 TOP

其實TVB係有幾年真係做得唔好, 我都有段時間無睇, 
但呢幾年TVB幾有心機喎, 最重要係TVB陪好多香港人成長, 
成日都話童年回憶, TVB咪係囉, 我唔睇都唔會踩, 唔想睇咪閂電視囉, 
而家D人霸道到邊個係TVB落廣告就唔幫襯, 咁香港無TVB, 
最後想發明星夢嘅仲可以去邊? 唱歌拍電影? 
唔係TVB 蕭正楠王浩信一早係娛樂圈消失咗啦, 
蔣志光曹永廉都係由歌手變演員, 
TVB真係收養咗好多比電影樂壇唔要嘅一班人架

引用:
原帖由 Heha_ChRis 於 2019-12-3 14:21 發表

其實TVB係有幾年真係做得唔好, 我都有段時間無睇, 
但呢幾年TVB幾有心機喎, 最重要係TVB陪好多香港人成長, 
成日都話童年回憶, TVB咪係囉, 我唔睇都唔會踩, 唔想睇咪閂電視囉, 
而家D人霸道到邊個係TVB落廣告就唔幫襯, 咁香港無TVB, 
最後想發明星夢嘅仲可以去邊? 唱歌拍電影? 
唔係TVB 蕭正楠王浩信 ...
絕對同意!

自2016,亞視被停牌,開新免費台之年,Tvb都要big big大改進

J5 222尤其重要!

而家更係媒體強者!

過去99妖視?雞寶閪電視?正垃圾!

1969 omega moonwatch見證人類登月50年
1979 rado與港鐵同賀中國改革開放40周年
1994 新南非omega中置陀飛輪
1999 omega co axial賀歐元及澳門特區20周年
2009 samsung galaxy敢就十年
清潔香港 時代曱命!

回覆 引用 TOP

呢條友一世好運,讀書又唔成,撞著好劇本咁個貓樣做咗男一。一朝得志語無倫次。

引用:
原帖由 代北集團 於 2019-12-3 08:21 AM 發表

無偈 , 其實唔好話香港 , 係全球都有好多人 , 特別係後生仔
覺得反對建制(我唔係指香港果個) , 就係反對強權 ,
呢個係後結構出現以來既普遍情緒 ... 最極端既就係無政府主義
但係問佢地推翻左呢個建制後點 , 佢地其實往往答唔出 ...
佢哋答得出,咪淨係識答會民主,民主,民主囉

回覆 引用 TOP

講得好道位全中,其實覺得TVB做得唔好批評我覺可以,但唔系惡意去踩低,

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 野人1 於 2019-12-4 09:30 PM 發表

呢條友一世好運,讀書又唔成,撞著好劇本咁個貓樣做咗男一。一朝得志語無倫次。
黎耀祥一世好運,我真係第一次聽。
唔講佢係咪好有成就,但佢經歷左幾多先有今日有眼見。絕對唔應該抹殺佢嘅努力。

無線新聞,事旦亂吹

黎耀祥講出事實

回覆 引用 TOP

黎耀祥講嘅野非常中肯,有道理

回覆 引用 TOP

主題標籤 #黎耀祥
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]