• 瀏覽: 41,110
  • 回覆: 435
  • 追帖: 5
本主題由 yycrab 於 2019-12-3 08:36 AM 移動
如題

熱賣及精選
我都準備離開, 返大陸買樓, 香港治安會越來越差, 搵夠錢走人

引用:
原帖由 小朋友JJ 於 2019-12-2 07:49 PM 發表

我都準備離開, 返大陸買樓, 香港治安會越來越差, 搵夠錢走人
我都想
被掟死左的清潔伯伯
被火燒 扑頭的叔叔 未得到公道
令我覺得香港係連一個動作 一句說話都會致死的可怕之地

又來製造白色恐慌

吾係!我也想走!只想坐在一旁冷眼旁觀香港人攬炒的後果!

引用:
原帖由 小朋友JJ 於 2019-12-2 07:49 PM 發表

風水輪流轉, n 年前祖父母,逃戰火打到黎, 走黎香港

而家走返鄉下避!

引用:
原帖由 hinfan 於 2019-12-2 08:11 PM 發表

吾係!我也想走!只想坐在一旁冷眼旁觀香港人攬炒的後果!
上次屯門公園, 勿摸活家禽行動, 訪問個啊叔, 無被咸蟲咬壞腦

啊叔: 打爛香港, 你班後生事, 唔關我地老人事

第時好似台灣咁, 樓價係平食物又平, 不過........得幾千港紙一個月

拉麵珍珠奶茶, 要出雙糧,過生日先食

引用:

同路

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 whynotudie 於 2019-12-2 08:22 PM 發表

上次屯門公園, 勿摸活家禽行動, 訪問個啊叔, 無被咸蟲咬壞腦

啊叔: 打爛香港, 你班後生事, 唔關我地老人事

第時好似台灣咁, 樓價係平食物又平, 不過........得幾千港紙一個月

拉麵珍珠奶茶, 要出雙糧,過生日先食 ...
阿叔醒, 睇通睇透, 我已在大陸買了樓, 可以買花生等睇戲。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 墮皮香蕉人 於 2019-12-2 08:06 PM 發表

又來製造白色恐慌
唔洗製造,跟本就係恐慌。

回覆 引用 TOP

為下一代着想,有小朋友嘅父母一定要走!

驚就唔好出街

風水輪流轉

回覆 引用 TOP

搵夠錢就走,呢句真。

回覆 引用 TOP

現在的民主自由比內地還差

主題標籤 #香港
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]