• 瀏覽: 3,028
  • 回覆: 15
  • 追帖: 1
只有少部份班次去程到太古

其實去得新威園, 去埋太古都唔遠又順路
係咪有咩原因唔到太古?

熱賣及精選
去到太古,又會有人問點解唔去埋西灣河,都唔係遠呀...
去到西灣河,又會有人問點解唔去埋筲箕灣,都唔係遠呀...

不過直接伸到去愛秩序灣啦,好唔好?

行不改名,坐不改姓,呂小布!
返工/放工線去到商貿區咪夠囉

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 U-Transit 於 2019-12-3 09:15 AM 發表

不過直接伸到去愛秩序灣啦,好唔好? ...
去得筲箕灣,就會又有人問點解唔去埋小西灣

引用:
原帖由 AVBW@92^^ 於 2019-12-3 04:02 PM 發表

去得筲箕灣,就會又有人問點解唔去埋小西灣
去得小西灣,,就會又有人問點解唔去埋赤柱......

引用:
原帖由 s051324 於 2019-12-3 07:47 PM 發表

去得小西灣,,就會又有人問點解唔去埋赤柱......
但係赤柱本身已經有隧巴973
呢條西隧路線,再加上赤柱去新界西
既需求又唔係大.

基本上,現有城巴(6,6X,260)及新巴66
都已經滿足咗赤柱既居民落中環轉車
去新界西既需求.

由HKBDB,直到現在既香港討論區,已經做o左(二十年)左右既巴士迷!!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 U-Transit 於 2019-12-3 09:15 AM 發表

西灣河有無太古咁多商業大廈?

引用:
原帖由 3ASV211 於 3-12-2019 21:20 發表

西灣河有無太古咁多商業大廈?
個問題係會無址境地拉長落去囉...

回覆 引用 TOP

引用:

咁又唔同
本身太古果邊有大型商廈, 潛在客量較高, 筲箕灣就應該唔多客
而去到鯽魚涌, 要離開上東廊, 經太康街又快又順路, 所以去埋太古係順路, 如果去埋筲箕灣就兜路

你明白去埋太古同去埋筲箕灣個分別嗎?

引用:
原帖由 ame3738 於 4-12-2019 00:04 發表

咁又唔同
本身太古果邊有大型商廈, 潛在客量較高, 筲箕灣就應該唔多客
而去到鯽魚涌, 要離開上東廊, 經太康街又快又順路, 所以去埋太古係順路, 如果去埋筲箕灣就兜路

你明白去埋太古同去埋筲箕灣個分別嗎? ...
你會唔會搞錯咗啲嘢呢?
新西線去鰂魚涌係用糖水道走,竟然會唔順路得過太康街,我都真係第一次聽到。

引用:
原帖由 U-Transit 於 2019-12-4 09:10 AM 發表

你會唔會搞錯咗啲嘢呢?
新西線去鰂魚涌係用糖水道走,竟然會唔順路得過太康街,我都真係第一次聽到。
樓主意見指巴士係鰂魚涌落曬客後架車私牌時點都會經西灣河太安街上東廊,環掂都經太古為何唔將終點站伸延

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 ame3738 於 2019-12-3 12:01 AM 發表
只有少部份班次去程到太古

其實去得新威園, 去埋太古都唔遠又順路
係咪有咩原因唔到太古?
一句點解! 係解決唔到問題㗎! 點解你要問點解!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 U-Transit 於 2019-12-4 09:10 AM 發表

你會唔會搞錯咗啲嘢呢?
新西線去鰂魚涌係用糖水道走?
我想問佢點樣行?

回覆 引用 TOP

咁東隧線咪又係港澳碼頭止步!

問這些有啥意思?

回覆 引用 TOP

遲d屯門54區有過海線直達西灣河

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]