列印

比旅遊巴壓埋黎,有片,求意見,歡迎討論

比旅遊巴壓埋黎,有片,求意見,歡迎討論 E-mail 此主題給朋友

https://youtu.be/37Rd6fM3Ld8
進入香討影片區

精選汽車
扺死

你壓巴士線,佢壓影線,大家都半斤八兩,五五波。

引用:
原帖由 BBQ3336333 於 2019-12-3 12:48 AM 發表
你壓巴士線,佢壓影線,大家都半斤八兩,五五波。
謝。但我自己理解,巴士站唔係巴士線!因為呢條明明係行車線

2個都cut線,55波

引用:
原帖由 snoopy1205 於 2019-12-3 00:02 發表 https://youtu.be/37Rd6fM3Ld8
人哋旅遊巴行緊你就夾硬cut埋嚟!人哋老馮讓你架!賠錢啦!

一日藍絲 終身藍絲

回覆 引用 TOP

又唔係老馮讓我,但抽出影線冚過黎就真係唔知有無問題!

先唔講責任,我停哂讓佢行先都仲要扭過嚟攬炒!

引用:
原帖由 snoopy1205 於 2019-12-3 01:21 AM 發表
又唔係老馮讓我,但抽出影線冚過黎就真係唔知有無問題!
睇情況係塞車你入左巴士站打尖
人地正線唔讓你你就咪鬼夾硬黎
自己攞黎衰

回覆 引用 TOP

無把握唔俾人到個車頭就要學下禮讓

回覆 引用 TOP

旅巴因踩入不準駛入既影線區, 而樓主雖在切線, 但行緊合法位置, 旅巴責任點都比樓主大, 64或73波. 實際警察點判, 樓主請更新

引用:
原帖由 comton36 於 2019-12-3 02:02 AM 發表
旅巴因踩入不準駛入既影線區, 而樓主雖在切線, 但行緊合法位置, 旅巴責任點都比樓主大, 64或73波. 實際警察點判, 樓主請更新
聽日問埋朋友律師意見再決定告唔告

引用:
原帖由 comton36 於 3/12/2019 02:02 發表
可以係巴士要避開太貼近既私家車所以入左影線區、因為巴士唔係越過影線區入嚟

回覆 引用 TOP

巴士要先見到前路受阻,要剎得到車或扭得切先可以避過發生意外,私家車等有安全嘅情況先至cut線就可以避免意外發生、就係咁簡單

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]