• 瀏覽: 2,986
  • 回覆: 21

熱賣及精選
有無人明白每個月收入都唔夠還債究竟有幾慘?

回覆 引用 TOP

加油

回覆 引用 TOP

冇,你自己去地產區問吓啲供樓業主每個月要還債究竟慘唔慘

係呢果版嘅人有幾多個唔係每個月要還債

回覆 引用 TOP

我月入$3xxxx,扣除MPF得$29xxx,衰爛賭,每月還$23000,入不敷支,e家真係節衣縮食,希望捱幾年可以鬆動d!

引用:
原帖由 hoyh 於 2019-12-3 12:58 PM 發表

冇,你自己去地產區問吓啲供樓業主每個月要還債究竟慘唔慘
供樓,供完你仲有層樓資產
還債,還完你乜都冇

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kinderkids 於 2019-12-3 11:13 PM 發表

我月入$3xxxx,扣除MPF得$29xxx,衰爛賭,每月還$23000,入不敷支,e家真係節衣縮食,希望捱幾年可以鬆動d!
唔需要幾年,不過你要做好時間管理及賭錢金額問題,就能減低負擔

小弟另一身份,債務義工,聆聽對方面對金錢逆境時的壓力,同時盡自己認知去幫助債務人士作出紓援。

如有對呢樣義工有興趣, 可以一起溝通
#personalfinanceproblemhk

回覆 引用 TOP

邊個叫你將借來的錢輸晒?
自己理財不善怪得邊個?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kinderkids 於 2019-12-3 11:13 PM 發表

都仲有幾千蚊洗,好過我好多……

引用:
原帖由 莫屎滴 於 2019-12-4 01:02 AM 發表

都仲有幾千蚊洗,好過我好多……
好就好在自己住公屋,一個人住,未婚,自己揾自己食,吾駛比錢屋企,全部加加埋埋有幾十條數,都係一線銀行,順供會慢慢鬆動d,師兄,大家加油呀!

引用:
原帖由 kinderkids 於 2019-12-4 06:45 AM 發表

好就好在自己住公屋,一個人住,未婚,自己揾自己食,吾駛比錢屋企,全部加加埋埋有幾十條數,都係一線銀行,順供會慢慢鬆動d,師兄,大家加油呀! ...
一線銀行有幾十條咁有計👍

引用:
原帖由 莫屎滴 於 2019-12-4 06:52 AM 發表

一線銀行有幾十條咁有計👍
一張credit卡都分到十幾條分期啦

😂😂

引用:
原帖由 20687254 於 2019-12-4 07:16 AM 發表

一張credit卡都分到十幾條分期啦

😂😂
我連credit card分期都唔批

有冇人試過用mpf黎還債

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]