• 瀏覽: 17,345
  • 回覆: 498
  • 追帖: 14
本主題由 青森冬雪 於 2019-12-6 11:04 AM 設置高亮
今個秋天總共去了3轉睇紅葉,早前零零碎碎的post過少許,或在這來個總結:

第1個是1星期前才開始構思的立山快閃家姐慶生5天遊(零晨機去零晨機返足4天)
Day 1 立山室堂 (宿立山室堂山荘)
Day 2 立山室堂 (宿立山室堂山荘)
Day 3 富山 (宿富山駅前)
Day 4 富山 Aeon Mall Shopping

第2個比較長,去了11日,不過因為另加4個家庭成員,所以比較hea,而且行程就天氣而改變,仲有大食懶唔想一早起身(奧只見湖),亦因紅葉未到見頃所而取消了行程(
清津峽、大源太キャニオン、吹割之滝、覚満淵),但就多d shopping🙄

Day 1 獨遊-長途交通(因台風19號中央線未開通) (宿茅野)
Day 2 獨遊-蓼科湖、御射鹿池、橫谷溪谷、王滝 (宿妙高高原)
Day 3 獨遊-いもり池、+杉ノ原ゴンドラ+苗名滝+燕溫泉 (宿越後湯沢)
Day 4 hea shopping (宿苗場)
Day 5 苗場+shopping (宿越後湯沢)
Day 6 苗場 ropeway+湯巡 (宿湯小屋溫泉)
Day 7 湯巡+谷川岳+水上 (宿越後湯沢)
Day 8 秋山鄉 taxi course (宿高崎) p.24 #348
Day 9 高崎野生動物園+shopping (宿高崎)
Day 10 雲長池+hea tea (宿成田)
Day 11 Aeon mall

第3個原本獨遊變2人遊
Day 1 永觀堂 (宿京都)
Day 2 比叡山ケーブル・ロープウェイ+貴船神社+嵐山夜攝 (宿京都)
Day 3 石山寺+長壽寺+常樂寺+京都 Rohm Illumination (宿京都)
Day 4 美山 (宿美山)
Day 5 奈良+Aeon mall (宿京都)
Day 6 Outlet

相片稍後會一一奉上😄

熱賣及精選
支持Sa姐遊記👍🏻

引用:
原帖由 Cr2am 於 2019-12-4 10:52 AM 發表

支持Sa姐遊記👍🏻
多謝!發覺相片太大出唔到添!

我明天也去立山黑部
不過是看雪牆
交通仍然研究中
好似好多車轉咁
車$亦拿利

引用:
原帖由 mikasa 於 2019-12-4 11:17 AM 發表

多謝!發覺相片太大出唔到添!
係呀~ 睇唔到

不要被仇恨掩蓋理性
引用:
原帖由 julikjh 於 2019-12-4 11:36 AM 發表

係呀~ 睇唔到
想放棄

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 4仔太郎 於 2019-12-4 11:28 AM 發表

我明天也去立山黑部
不過是看雪牆
交通仍然研究中
好似好多車轉咁
車$亦拿利
12月睇雪牆 應該唔高吧!山上好凍,小心!等睇報告

又係睇咗當去咗嘅時間

道德經
第八章
上善若水。水善利萬物而不爭﹐處眾人之所惡﹐故幾於道。
居善地﹐心善淵﹐與善仁﹐言善信﹐政善治﹐事善能﹐動善時。夫唯不爭﹐故無尤。
引用:
原帖由 big3624 於 2019-12-4 11:41 AM 發表

又係睇咗當去咗嘅時間
唔知發生乜事,居然post唔到相

引用:
原帖由 mikasa 於 2019-12-4 11:38 AM 發表

12月睇雪牆 應該唔高吧!山上好凍,小心!等睇報告
打錯
明年4月尾

引用:
原帖由 4仔太郎 於 2019-12-4 11:57 AM 發表

打錯
明年4月尾
係囉!明明記得12月開始封山,以為今年特別延遲添

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 mikasa 於 2019-12-4 11:43 AM 發表

技術性問題
論壇技術人員跟進中

敬希體諒

支持Sa 姐開帖,等睇靚相!

引用:
原帖由 mikasa 於 2019-12-4 11:43 AM 發表

支持.
但似乎有d阻礙 ,今日唔好攪住. 咪浪費時間 .等下先啦.

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 4仔太郎 於 2019-12-4 12:29 PM 發表

技術性問題
論壇技術人員跟進中

敬希體諒
知道了

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]