• 瀏覽: 16,770
  • 回覆: 53
  • 追帖: 1
引用:
原帖由 MoonRackers 於 2019-12-4 09:26 PM 發表

打爆油缸真係好危險,分分鐘連自己條命都無埋!

祗要打嗰吓產生火花,條命就係咁先呢?
柴油喎 ???
掉個煙頭都未必著火.

回覆 引用 TOP

精選汽車
引用:
原帖由 版煮報夢. 於 4/12/2019 16:50 發表

忠告 泊街總要還 千祈咪亂泊車呀

https://www.facebook.com/808739332838203/videos/572550996622608/UzpfSTEwMDAxNDkwMzQwNDc3NjoxMTc5NzM1NzEyNDE2Mzcw/
點解油渣糸白色,
不是香港油站入的 ????
非法汽油 ????

。爛 桃 花 = 不 要 找 我。
。臭 的 爛 桃 花。
。賤。
引用:
原帖由 foxtwo 於 2019-12-8 12:59 AM 發表

點解油渣糸白色,
不是香港油站入的 ????
非法汽油 ????
你睇見非白色, 而係帶少少綠色, 柴油同汽油本身係無顏色,
香港柴油帶綠色, 係各地政府都會強制要求油商在燃油內加入顏色, 方便識別!
而大陸柴油就帶紅色~

所以成日聽人講走私紅油, 即係大陸偷運來港既油咁解!

油渣好難燒得著,同電油唔同

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 馬拉哈雷彗星 於 2019-12-8 04:56 AM 發表

你睇見非白色, 而係帶少少綠色, 柴油同汽油本身係無顏色,
香港柴油帶綠色, 係各地政府都會強制要求油商在燃油內加入顏色, 方便識別!
而大陸柴油就帶紅色~

所以成日聽人講走私紅油, 即係大陸偷運來港既油咁解! ...
香港走私柴油去大陸喎,你會唔會將啲貴野走私去平地方賣?

打爆油缸真係好危險,分分鐘連自己條命都無埋!

祗要打嗰吓產生火花,條命就係咁先呢?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 鬍鬚西吊手掌 於 2019-12-8 11:37 AM 發表

香港走私柴油去大陸喎,你會唔會將啲貴野走私去平地方賣?
你講乜呀?我講明大陸走私油來香港喎!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 馬拉哈雷彗星 於 2019-12-5 11:57 AM 發表

彌敦道,我都有睇到!
大學生喎~ 真係讀屎片咯~
好心你地咪教精的大學牲啦

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 馬拉哈雷彗星 於 2019-12-6 11:13 PM 發表

我就真係笑咗呀,呢架唔係貨車唔通坦克車呀?

仲要衝出嚟柒,知唔知醜架你~
似俾人刻意放油咁,睇下以下新聞,特定條件之下著火。https://hk.news.appledaily.com/l ... e/20131128/18527299

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]