• 瀏覽: 3,051
  • 回覆: 18
唔知有冇人聽過

通常我地個concept係,有個人今日死左,佢神識可能過一個月輪迴(舉例)

但原來果個人既神識係可以回到過去輪迴,例如佢選擇去清朝輪迴

原因係過去,現在,未來係同時存在及發生......基本上不存在時間

仲有神識並非靈魂

熱賣及精選
可能性好低.

回覆 引用 TOP

是的丶在某個層次中丶時間根本就是不存在的 🙏

回覆 引用 TOP

樓主可向上帝要求你死後將你的靈云傳番去你的過去、再一次做番自己,人生無限loop

回覆 引用 TOP

冇可能

回覆 引用 TOP

從未聽過呢個理論

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 john117 於 2019-12-4 05:44 PM 發表

唔知有冇人聽過

通常我地個concept係,有個人今日死左,佢神識可能過一個月輪迴(舉例)

原因係過去,現在,未來係同時存在及發生......基本上不存在時間

仲有神識並非靈魂 ...
睇過matrix 就發現好多野好似
一層包住一層

引用:
原帖由 高達花花 於 2019-12-10 10:54 PM 發表

睇過matrix 就發現好多野好似
一層包住一層
Ching講既又帶出令一個問題....

本來我一直唔明六祖惠能講既,菩提本無樹,明鏡亦非台,本來無一物,何處惹塵埃?  現實又點會係虛幻????

但發現有D開啟松果體既人講,有時見到屋企幅牆好虛就好似假既不存在一樣,就開始有D明......

而且,透過易經觀星之類方式又可以準確預測未來,即係一開始現實就Program左.....

引用:
原帖由 john117 於 2019-12-11 12:50 PM 發表

本來我一直唔明六祖惠能講既,菩提本無樹,明鏡亦非台,本來無一物,何處惹塵埃?  現實又點會係虛幻????

但發現有D開啟松果體既人講,有時見到屋企幅牆好虛就好似假既不存在一樣,就開始有D明......

而且,透過易經觀星之類方式又可以準確預測未來,即係一開始現實就Program左..... ...
仲有易經64卦與64個生物遺傳密碼DNA對應,就知好多野都program 咗

引用:
原帖由 高達花花 於 2019-12-11 02:12 PM 發表

仲有易經64卦與64個生物遺傳密碼DNA對應,就知好多野都program 咗
Human Design

引用:
原帖由 john117 於 2019-12-4 05:44 PM 發表

唔知有冇人聽過

仲有神識並非靈魂 ...
阿凡哥呢個理論之前都有聽過下, 只不過係, 如果一個無修行既人的前世和後世與今世的我完完全全無任何關係既話, 就唔知點處理好喇?!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 john117 於 2019-12-11 12:50 PM 發表

而且,透過易經觀星之類方式又可以準確預測未來,即係一開始現實就Program左..... ...
如果根據物理學, 所有粒子不斷放大放大再放大之後的超弦理論, 所有東西都係震波wave和結構bonding組成, 咁有甚麼東西係實在既呢?同一個空間已經存在好多維度, 你能夠接觸既實物, 在另一空間生命就會接觸唔到, 就好似鬼穿牆咁, 我地認為實在只係對我地而言。
外星拐擄個案中, 亦都聽過好多類似牆壁變成波浪的糊狀而穿梭其中。
如果呢個世界係巧合偶然咁得來, 咁西洋占星, 中國易經等就唔會出現了。天地萬物, DNA等都係無限智能的產品。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 elison112233 於 2019-12-13 02:09 AM 發表

重加埋七輪8字 抄埋一碟...

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 elison112233 於 2019-12-13 02:09 AM 發表

電子你不觀察它時,它是無形的能量,只有當你觀察它時,才會變成看的到的有形物質。也就是說宇宙原本是不存在的,只有當觀察者在觀察的那一瞬間時,宇宙(物質世界)才會一躍而出。
量子力學正確解釋咗,神就是觀察者同創造者

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]