• 瀏覽: 3,641
  • 回覆: 32
  • 追帖: 4
臨出發前幾日,港航通知取消航班,由原來02:50改18:15起飛,結果選擇提早一日02:50出發,即時再編過行程,book車同酒店

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
7:15到達關西機場,過關取行理大概用1個鐘,book咗9點取車,取車點响機場附近,吾洗再駁車幾方便,就係D駕🐸

回覆 引用 TOP

第一站姫路城,大約12點半到達姫路駅找地方醫肚,車位200¥半個鐘,果度附近有條街好多食肆,但有一間舖排長龍,原來專食鰻魚飯,排咗半個入去坐,點咗2份定食,好好味(我從來不點鰻魚飯)

飯後去姫路城遊覽

引用:
原帖由 ChanC99 於 2019-12-6 02:31 PM 發表

飯後去姫路城遊覽
請問同大板城係唔係差唔多?我同事去過話好靚

2個差吾多,我兩個都無入場,在外圍睇景,但較為喜歡大阪城,響出邊條河同公園影相

回覆 引用 TOP

姫路城晚上有燈光show,返酒店休息一陣,夜晚再行去睇,其實係D片投影落城牆,冇乜特別,睇咗陣回酒店浸溫泉及食碗夜鳴拉麵,D間酒店房價幾平,2晚連泊位萬八¥,第一次用自助泊位

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jcc008 於 6-12-2019 15:38 發表

裡面差好遠........大阪城重建過裡面仲有電梯的!

姬路城保存得好好,全木結構,係世界文化遺產,入去要除鞋,值得入去參觀

引用:
原帖由 jcc008 於 2019-12-6 03:38 PM 發表

我覺得姬路城靚D 大好多,又多野睇..

第二曰去岡山後樂園,買票時買埋岡山城,一個幾大嘅公園,D個公園可能夏天會多花睇

無食早餐就出發,入到公園食2杯雪糕頂肚

回覆 引用 TOP

由後樂園經條橋去岡山城,D張響條橋上影

回覆 引用 TOP

再去農產市場買生果

回覆 引用 TOP

響D度買生果好開心,有好多靚生果,尤其最鍾嘅提子

回覆 引用 TOP

可惜之後一路行程都搵唔到D類舖頭,響果道淨係買到密瓜返港,其他要沿途食晒

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 1888cc 於 2019-12-7 02:19 AM 發表

裡面差好遠........大阪城重建過裡面仲有電梯的!

姬路城保存得好好,全木結構,係世界文化遺產,入去要除鞋,值得入去參觀
原來係咁,謝謝

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]