• 瀏覽: 6,910
  • 回覆: 69
  • 追帖: 2
長期住荷蘭 任問

熱賣及精選
我想問荷蘭邊幾個地方最值得走?另外用公共交通方法點樣去最慳錢?

回覆 引用 TOP

樓主你住荷蘭邊個城市同住左幾耐幾耐?

回覆 引用 TOP

請問什麼時候旅遊Ams最好。日照長,雨天小。如果有兩星期可以同時去幾多個城市?什麼移動方法最好?thx

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 滴滴賤嘴 於 2019-12-7 12:26 AM 發表

長期住荷蘭 任問
荷蘭花展 (Keukenhof)由3月底至5月頭,邊個時間最靚?
thx

回覆 引用 TOP

Please tell us how to apply for studying in universities in the Netherlands!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 滴滴賤嘴 於 2019-12-7 12:26 AM 發表

長期住荷蘭 任問
治安係咪重係咁差?火車站好多人偷野,差人都見怪不怪日日報案條人龍長到乜咁。

夜晚有冇食肆推介,又平又有特色
Zijpe單車節時,單車能進入田間嗎?

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 pinglap 於 2019-12-7 03:44 AM 發表

我想問荷蘭邊幾個地方最值得走?另外用公共交通方法點樣去最慳錢?
風車村,羊角村
Ams, 海牙,鹿特丹都幾特別
搭火車上網搵平飛  介紹大家呢個網
有由機場出發,去機場/ 一日任搭火車飛等等
https://www.actievandedag.nl/categorie/goedkope-treinkaartjes

格羅寧根, 兩年

引用:
原帖由 nicekate 於 2019-12-7 09:59 AM 發表

請問什麼時候旅遊Ams最好。日照長,雨天小。如果有兩星期可以同時去幾多個城市?什麼移動方法最好?thx
4-8月啦 4-5月多花睇 又唔算好凍
7-8月夏天最長日照 夜晚10點11點先天黑

引用:
原帖由 nicekate 於 2019-12-7 09:59 AM 發表

去埋海牙鹿特丹 兩星期可以去埋鄰近國家 德國比利時法國

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 c6005408 於 2019-12-7 11:00 AM 發表

荷蘭花展 (Keukenhof)由3月底至5月頭,邊個時間最靚?
thx
4-5月

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 黃昏小小蛇 於 2019-12-7 02:08 PM 發表

治安係咪重係咁差?火車站好多人偷野,差人都見怪不怪日日報案條人龍長到乜咁。
大城市遊客區成日有人偷野架  我係ams 排蠟像館前俾人偷左iphone 但好多東歐國家仲誇張
我係克羅地亞首都zagreb見到係街搶手袋

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 anthonyt 於 2019-12-7 01:33 PM 發表

Please tell us how to apply for studying in universities in the Netherlands!
自己上網睇左讀咩大學未?  咪上果間既網搵application跟住apply囉

回覆 引用 TOP

主題標籤 #荷蘭
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]