• 瀏覽: 1,986
  • 回覆: 14
去日本(東京)可以帶藍牙耳機上機嗎?

熱賣及精選
可以, 不過唔用得

北海道,沙巴,華欣,東京,冰島挪威,台中
首爾,關西,九州,波蘭,金邊
北海道,山陰.陽,山口,鹿兒島,靜岡
華欣,東北,北海道,群馬,北海道,台東
丹麥瑞典,三重,四國,芭堤雅,胡志明
台北,北陸,西班牙
引用:
原帖由 tmc3012 於 2019-12-7 04:57 PM 發表

可以, 不過唔用得
邊個話唔用得?我早排去先用過。

飛機爬升降落時不能用 中間時間可以用

回覆 引用 TOP

噚日搭快運聽到機艙服務員廣播話全程都要關上藍芽。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 little_lam 於 2019-12-7 05:28 PM 發表

邊個話唔用得?我早排去先用過。
任何犯法行為你都可以做得, 俾人捉到有乜後果之嘛

引用:
原帖由 plm8051 於 2019-12-7 06:33 PM 發表

任何犯法行為你都可以做得, 俾人捉到有乜後果之嘛
應該係一間間啦,ANA講明得。

*關於藍牙和 Wi-Fi 連接的資訊
藍牙裝置的連線(如:無線滑鼠和無線耳機)及 Wi-Fi 裝置的連線(電子遊戲機)任何時候都允許使用。如果在設有機艙 Wi-Fi 的客機內使用您的裝置,請將裝置設至不會發出無線電波模式。請注意,由於無線通訊只限於飛機內。連接至流動 Wi-Fi 路由器或公共無線區域網絡均被禁止。

回覆 引用 TOP

CX除起飛及降落不可使用外其餘飛行時間可用

回覆 引用 TOP

有不少飛機已經提供wifi上網服務,怎會拘拘小小藍芽都不能用?

回覆 引用 TOP

間間唔同,會有廣播提醒,如果講左唔比用就唔好用。

回覆 引用 TOP

I use MP3 + cable headphone

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tmc3012 於 2019-12-7 04:57 PM 發表

可以, 不過唔用得
我次次坐飛機都用架啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 itjacky 於 2019/12/7 14:32 發表

去日本(東京)可以帶藍牙耳機上機嗎?
手提一定得,寄艙應該就唔得,話晒耳機實有舊充電池跟住。
用得與否就自己上搭果間航空公司官網問,唔好到時同空姐空少嘈話鄉土網民話用得,但你地唔比我用

回覆 引用 TOP

吾好講話機上用藍牙,好多時升降中, D 人巳急不及待開電話,
D 人吾會諗可能因為咁會引至空難(吾只香港人,日本人都有咁樣)

引用:
原帖由 長洲李x良 於 2020-1-23 10:02 AM 發表

吾好講話機上用藍牙,好多時升降中, D 人巳急不及待開電話,
D 人吾會諗可能因為咁會引至空難(吾只香港人,日本人都有咁樣)
咁落機未泊完位啲人起身攞行李咪一樣!
條款已經話咗唔好你硬係要做無計
其實咁急衝出飛機為嘜?
有次係韓國返香港,有個土佬O爸未停定已經攞手提行李、結果個韓國石頭電飯煲跌咗落去一個小朋友身上
又要Call 警察!

回覆 引用 TOP

主題標籤 #日本 #東京
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]