• 瀏覽: 2,479
  • 回覆: 25
  • 追帖: 2
臨時決定十日後飛。岡山出入。本來plan咗去鹿兒島, 但未買機票, 家中少爺又改變主意, 唯有急急腳改行程。請問有沒有 JM 有經驗分享。諗住會遊岡山廣島姬路倉敷, 頭兩晚岡山一晚廣島之後岡山.

謝謝各位

回覆 引用 TOP

熱賣及精選
視乎你想睇乜.
岡山周邊四處去都得.

岡山->小豆島都得.

引用:
原帖由 sumsum森 於 2019-12-8 11:32 AM 發表

視乎你想睇乜.
岡山周邊四處去都得.

岡山->小豆島都得.
想去姬路 岡山 倉敷 廣島。應該用關西廣島五天JR pass. 諗住中間住廣島, 請問一晚定兩晚比較適合呢?

引用:
原帖由 dailyseafux 於 2019-12-8 12:17 PM 發表

想去姬路 岡山 倉敷 廣島。應該用關西廣島五天JR pass. 諗住中間住廣島, 請問一晚定兩晚比較適合呢?
岡山 倉敷好x悶的, 一日乜都夠行哂, 假切你頭尾2晚乜都夠

廣島兩晚起, 原爆宮島兔仔島都各一晚都未計錦帶橋,吳市等

引用:
原帖由 dailyseafux 於 2019-12-8 12:17 PM 發表

広島 . 我只係留1晚,
只去左原爆遺址.
嚴島神社,冇上山.水中大鳥居(維修中?).
岩国錦帯橋・岩国城.
視乎你有冇其它的地點想去..

回覆 引用 TOP

我今年4月有去左8日,不過係自駕,行程可能唔太適合你🙈

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yoyomak912 於 2019-12-8 12:42 PM 發表

岡山 倉敷好x悶的, 一日乜都夠行哂, 假切你頭尾2晚乜都夠

依家諗住頭兩晚住岡山跟住三晚廣島,第六日中午直接由廣島去岡山機場黃昏五點半機走。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 sumsum森 於 2019-12-8 11:32 AM 發表

視乎你想睇乜.
岡山周邊四處去都得.

岡山->小豆島都得.
大佬

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 yoyomak912 於 2019-12-8 12:42 PM 發表

請問各位有沒有廣島酒店推介? 

回覆 引用 TOP

有人鍾意住近本通的 hotel.(市區)
有人就選近 JR站.

岡山一日倉敷+兒島又一日都兩日
廣島+吳+宮島都要兩日
悶唔悶睇個人啦
諗住坐火車來回就住近JR,會坐巴士就住本町個邊

我上次由姬路開始玩一路玩到廣島玩十日都未行完.....

引用:
原帖由 sumsum森 於 2019-12-9 01:39 PM 發表

有人鍾意住近本通的 hotel.(市區)
有人就選近 JR站.
唔該師兄

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 B-HJI 於 2019-12-9 03:58 PM 發表

岡山一日倉敷+兒島又一日都兩日
廣島+吳+宮島都要兩日
悶唔悶睇個人啦
諗住坐火車來回就住近JR,會坐巴士就住本町個邊

我上次由姬路開始玩一路玩到廣島玩十日都未行完..... ...
嘩,十日都未行完。我會用 JR pass. 諗諗住JR 嗰邊先。唔該晒。

引用:
原帖由 dailyseafux 於 2019-12-9 04:28 PM 發表

嘩,十日都未行完。我會用 JR pass. 諗諗住JR 嗰邊先。唔該晒。
唔計姬路,
岡山市內+倉敷我行左兩日,尾道,又玩左兩日,加埋附近玩左三日
廣島+宮島+吳市玩左三日
(岡山縣其他地方又玩左幾日)

主要睇想睇咩同玩咩啦

回覆 引用 TOP

廣島住三井

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]