• 瀏覽: 24,694
  • 回覆: 115
  • 追帖: 16
因為有唔少ching c 姐問餐廳事宜我係道一次答唒咁我就唔pm 希望問我的有睇到啦

三聖邨我地去咗關財記買料,全部2600(十五人份量)
去咗青山灣加工,加工加餸佢收3400
所以全部約6000 15 人,約四百蚊一位算好ok

自助餐深圳灣raffles hotel sky cafe , 連加一約800人仔一位,唔平但我覺得值呀,因為身為自助餐怪香港比較高級數buffet 我都有試過(可以睇我舊post), 佢環境食物服務都ok 算係咁,不過佢啲酒水唔係靚酒呢

今次分享兩餐都好滿意同大家分享吓吖
第一餐係昨晚係三聖邨嘅海鲜餐,我地去買海鮮再攞去酒樓加工,買咗蝴蝶蚌整油鹽水勁鮮味、花竹蝦本來我想開邊蒸但屋企人想食豉油皇蝦,佢整得味道啱啱好唔會比豉油搶唒鮮味,魚呢我地買咗條游水西星班兩食,西芹炒班球肉好嫩不過唔夠鮮味(本來想買老虎班但海鮮員工話唔抵食所以無買)
而炆頭腩就好好食夠香脆入味

熱賣及精選
引用:
原帖由 miaohappy 於 2019-12-8 03:45 PM 發表

今次分享兩餐都好滿意同大家分享吓吖
第一餐係昨晚係三聖邨嘅海鲜餐,我地去買海鮮再攞去酒樓加工,買咗蝴蝶蚌整油鹽水勁鮮味、花竹蝦本來我想開邊蒸但屋企人想食豉油皇蝦,佢整得味道啱啱好唔會比豉油搶唒鮮味,魚呢我地買咗條游水西星班兩食,西芹炒班球肉好嫩不過唔夠鮮味(本來想買老虎班但海鮮員工話唔抵食所以無買)
而炆頭腩就好好食夠香脆入味 ...
陳皮蒸鮑魚都好鮮味,估唔到大家都好欣賞個酥炸生蠔,皮脆肉嫩好鮮味,薑蔥蟹好鮮味呢

引用:
原帖由 miaohappy 於 2019-12-8 03:49 PM 發表

陳皮蒸鮑魚都好鮮味,估唔到大家都好欣賞個酥炸生蠔,皮脆肉嫩好鮮味,薑蔥蟹好鮮味呢
仲點咗啲酒樓嘅餸嘅,全部佢嘅出名菜,胡椒豬筋煲我覺得夠足料夠味道,乳鴿完全想像之外咁好食,夠味夠嫩好juicy 呢,炒飯都唔錯,不過啲炒菜同壽包好一般,菜太咸而壽包同以前間嘉彩無得比,不過第一次食依間大家話比想像中好,環境食物唔錯不過服務差啲(可能太多人),我地話等下次有機會又來食過

引用:
原帖由 miaohappy 於 2019-12-8 03:55 PM 發表

仲點咗啲酒樓嘅餸嘅,全部佢嘅出名菜,胡椒豬筋煲我覺得夠足料夠味道,乳鴿完全想像之外咁好食,夠味夠嫩好juicy 呢,炒飯都唔錯,不過啲炒菜同壽包好一般,菜太咸而壽包同以前間嘉彩無得比,不過第一次食依間大家話比想像中好,環境食物唔錯不過服務差啲(可能太多人),我地話等下次有機會又來食過 ...
跟住又講吓之前食嘅深圳自助餐
座位安排好滿意,靠窗二人枱好舒服,佢自助餐價錢不便宜但包酒水,sparkling wine, 紅白酒、氣水全包,估唔到有任飲椰青tim( 超美味)佢法國生蠔即開唔使排隊質素好高,勁鮮甜好味,比在Sheraton oyster bar 嘅任食蠔美味得多,刺身以牡丹蝦同帶子最好味呢

引用:
原帖由 miaohappy 於 2019-12-8 03:58 PM 發表

座位安排好滿意,靠窗二人枱好舒服,佢自助餐價錢不便宜但包酒水,sparkling wine, 紅白酒、氣水全包,估唔到有任飲椰青tim( 超美味)佢法國生蠔即開唔使排隊質素好高,勁鮮甜好味,比在Sheraton oyster bar 嘅任食蠔美味得多,刺身以牡丹蝦同帶子最好味呢 ...
啲蠔好鮮甜,鍾意食蠔啱唒

引用:
原帖由 miaohappy 於 2019-12-8 03:59 PM 發表

啲蠔好鮮甜,鍾意食蠔啱唒
熟食有唔少但我無乜食已經整好嗰啲,因為有個即煑menu 任點嘅,竟然有大閘蟹,雖然唔大隻但都好多糕,新鮮蒸蠔勁好味,不過鵝肝煎得太干唔合格
自己order menu 內仲有龍蝦意粉,不過食得出龍蝦雪藏唔係鮮活嘅(茶園嘅龍蝦真的是活的鮮味好多)但M5 和牛就好tender 好好味我自己食咗兩份好滿足

引用:
原帖由 miaohappy 於 2019-12-8 04:01 PM 發表

熟食有唔少但我無乜食已經整好嗰啲,因為有個即煑menu 任點嘅,竟然有大閘蟹,雖然唔大隻但都好多糕,新鮮蒸蠔勁好味,不過鵝肝煎得太干唔合格
自己order menu 內仲有龍蝦意粉,不過食得出龍蝦雪藏唔係鮮活嘅(茶園嘅龍蝦真的是活的鮮味好多)但M5 和牛就好tender 好好味我自己食咗兩份好滿足 ...
最後甜品都好高質素,而且有我最愛的Movenpick 雪榚,上Tea 時話TWG品牌,我地飲咖啡同茶吹吓水又食吓甜品好享受呢
無論環境食物服務都很ok, 尤其服務比想像中好好多,侍應好有禮貎又殷勤也很貼心,老公本來話唔使山長水遠來食但試過後大家都覺得impressive呢

回覆 引用 TOP

深圳邊間?

回覆 引用 TOP

可否告知深圳自助餐資料,先謝過

回覆 引用 TOP

PM please

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 miaohappy 於 2019-12-8 03:58 PM 發表

座位安排好滿意,靠窗二人枱好舒服,佢自助餐價錢不便宜但包酒水,sparkling wine, 紅白酒、氣水全包,估唔到有任飲椰青tim( 超美味)佢法國生蠔即開唔使排隊質素好高,勁鮮甜好味,比在Sheraton oyster bar 嘅任食蠔美味得多,刺身以牡丹蝦同帶子最好味呢 ...
樓主,想知深圳自助餐係邊間同幾錢,thx

回覆 引用 TOP

請問深圳邊度呀!?睇落唔錯喔!

回覆 引用 TOP

正 望到想食

回覆 引用 TOP

Pm please

回覆 引用 TOP

可否PM價錢及酒店

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]