• 瀏覽: 7,773
  • 回覆: 46
  • 追帖: 1
廿零萬而家邊隻抵買?唔想要 van 款,但要方便長者接載。thx

精選汽車
Estima

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 lsftsang 於 2019-12-8 03:56 PM 發表

廿零萬而家邊隻抵買?唔想要 van 款,但要方便長者接載。thx
唔要VAN款,要日本,要七座,廿零萬要電趟方便上落

新車得返SIENTA

有人自己送上門被KO,CASE 已 CLOSE 心情超舒暢 XD

後記:
總有D輸家唔忿氣不停引你去同佢嘈,再不停兜圈搵漏洞造文章
所以當等到有人送上門被KO之後,要做既就係收工等佢飲恨一世

回覆 引用 TOP

Sienta同Freed大大隻MPV字䥣係額頭度喎~

非MPV款都唔好諗”方便長者”~ 死心吧啦

回覆 引用 TOP

本田

回覆 引用 TOP

回覆 引用 TOP

如果買二手車,可以選擇本田Stepwgn. 想內籠空間大,就買日產。如果唔係喺坐超過5個人,咁就買Freed or sienta都得。

回覆 引用 TOP

有人自己送上門被KO,CASE 已 CLOSE 心情超舒暢 XD

後記:
引用:
原帖由 KAZ327 於 2019-12-12 06:36 PM 發表

但係freed係van款喎
根本就無樓主要求的車,van 款就係有趟門,無趟門又唔方便老人家,死証

引用:
原帖由 我的無比膏 於 2019-12-13 10:54 AM 發表

根本就無樓主要求的車,van 款就係有趟門,無趟門又唔方便老人家,死証
PORTE 係未 VAN 款 ?

後記:
Mazda 好似有隻B字頭嘅model....

引用:
原帖由 KAZ327 於 2019-12-13 11:23 AM 發表

短左van 款
點解freed 係,seinta 唔係?
香港市面van 9成都有趟門,當然有例外

引用:
原帖由 我的無比膏 於 2019-12-13 11:56 AM 發表

短左van 款
點解freed 係,seinta 唔係?
香港市面van 9成都有趟門,當然有例外
車型應該用一箱,兩箱,三箱式去分

Freed車頭咁短都唔叫一箱?

後記:
引用:
原帖由 KAZ327 於 2019-12-13 11:23 AM 發表

市場分類係Compact MPV,以前籠統叫Boxy Car。

Porte單趟門,鈴木Solio雙趟,日本有更多雙趟小車。無計,日本多舊區窄巷,人口又老化。

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]