• 瀏覽: 4,979
  • 回覆: 35
  • 追帖: 1
新屋即將收樓,想買啲簡單傢俬電器就入住,有無師兄有淘寶購買傢俬電器經驗可以分享下,梳發,電視,冷氣,雪櫃等等...

熱賣及精選
引用:
原帖由 喜鼠聚寶 於 2019-12-8 04:01 PM 發表

新屋即將收樓,想買啲簡單傢俬電器就入住,有無師兄有淘寶購買傢俬電器經驗可以分享下,梳發,電視,冷氣,雪櫃等等...
現在香港買電器既安全又唔係貴,點解要淘?運費又貴,格式又唔同。傢俬用具反而可以淘,唔好省嗰少少錢

我就淘過風扇燈,目前開心使用中

家電一定香港買,徐非小型 e.g 燈果啲

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kamman1234 於 2019-12-8 04:18 PM 發表

現在香港買電器既安全又唔係貴,點解要淘?運費又貴,格式又唔同。傢俬用具反而可以淘,唔好省嗰少少錢
小弟就係唔知邊啲可以上淘寶所以係度開post問下,希望各位有淘寶經驗嘅大大多多指教🙏

引用:
原帖由 kamman1234 於 2019-12-8 04:19 PM 發表

c兄咁安裝搵咩人裝?

回覆 引用 TOP

貴大型香港買,平小型淘寶,燈/細櫃/電SO刨等

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 tsehk2002 於 2019-12-8 05:55 PM 發表

c兄咁安裝搵咩人裝?
我就本身裝修時叫師父裝埋,無揾其他師父

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 喜鼠聚寶 於 2019-12-8 04:25 PM 發表

小弟就係唔知邊啲可以上淘寶所以係度開post問下,希望各位有淘寶經驗嘅大大多多指教🙏
電器就只有燈可以淘,其他香港買吧

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kamman1234 於 2019-12-8 04:19 PM 發表

淘宝買有冇水線問題?

回覆 引用 TOP

我全屋傢俬電器都係逃保貨,冷氣,洗衣機,雪櫃,梳化,電視櫃等,慳返唔少  

我淘左電磁爐電陶爐雙灶台式家用。使用中

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 chenzhong 於 2019-12-9 02:54 AM 發表

我全屋傢俬電器都係逃保貨,冷氣,洗衣機,雪櫃,梳化,電視櫃等,慳返唔少  
耐用嗎?

我買過四十升電熱水器,抽油煙機,還想買雙頭電磁爐,換個三腳插蘇頭就得,價錢和款式都好多揀,最大問題是運輸!

回覆 引用 TOP

側吸式靚仔抽油煙機👍 大牌子,運埋3千港紙

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]