• 瀏覽: 5,890
  • 回覆: 51
  • 追帖: 8
我想去天神地下街,門司港唐戶市場,由布院浸溫泉,阿蘇火山,熊本,豪斯登主題公園。請問應該行程點安排啊?訂酒店應該邊日訂去邊啊?係咪買JR套票夠啦?
第一次去日本,求指教

熱賣及精選
一張北九洲5天套票基本上可以滿足你的要求。但我怕你會覺得慘過走難。唔似放假旅遊。

引用:
原帖由 meimei627 於 2019-12-9 02:37 AM 發表

一張北九洲5天套票基本上可以滿足你的要求。但我怕你會覺得慘過走難。唔似放假旅遊。
咁請問應該點玩先輕鬆d啊?其實唔係全部景點一定要去,只係想睇d有日本代表性既風景,以休閒為主

如果由布院,熊本,鹿兒島咁又會唔會輕鬆d啊?

引用:
原帖由 64820298 於 2019-12-9 08:03 AM 發表

你有冇睇過九州地圖?鹿兒島在另一端

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 64820298 於 2019-12-9 08:03 發表

六日五夜南北九州都俾你穿晒好難輕鬆喎。。。

31/10/15-3/11/15 台北慶生之旅
29/12/15 - 4/1/2016 北海道跨年之旅 ....落雪呀....
20/6/16-24/6/16 九洲福岡 hea 遊
引用:
原帖由 seaheart88 於 2019-12-9 08:32 AM 發表

六日五夜南北九州都俾你穿晒好難輕鬆喎。。。
咁應該點玩輕鬆d啊?

引用:
原帖由 64820298 於 2019-12-9 08:35 發表

咁應該點玩輕鬆d啊?
先睇地圖決定你玩南九州定北九州先啦。。簡單啲咪福岡天神油布院熊本。。去吓門司港。。行下outlet咁囉。。。我去過三次九洲都係咁hea。。冇乜特別行程㗎。。

你揀去鹿兒島嗰度咪鄉下啲風景啲囉。。

29/12/15 - 4/1/2016 北海道跨年之旅 ....落雪呀....
引用:
原帖由 seaheart88 於 2019-12-9 08:38 AM 發表

先睇地圖決定你玩南九州定北九州先啦。。簡單啲咪福岡天神油布院熊本。。去吓門司港。。行下outlet咁囉。。。我去過三次九洲都係咁hea。。冇乜特別行程㗎。。

你揀去鹿兒島嗰度咪鄉下啲風景啲囉。。 ...
咁酒店係咪應該第一日天神,第二日門司港?第三日由布院,第四日熊本,第五日返福岡咁啊?

我嚟緊都會去福岡,但有youtuber話唐户都幾伏,所以我唔去了,但豪斯登堡好似幾靚,所以都會去,但我選擇喺博多搭巴士去,平好多

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 64820298 於 2019-12-9 08:43 發表

咁酒店係咪應該第一日天神,第二日門司港?第三日由布院,第四日熊本,第五日返福岡咁啊?
淨係去溫泉酒店嗰日先至搬酒店囉。。。其他嗰啲即日來回咪得囉。。

引用:
原帖由 R爆頭 於 2019-12-9 08:45 發表

我嚟緊都會去福岡,但有youtuber話唐户都幾伏,所以我唔去了,但豪斯登堡好似幾靚,所以都會去,但我選擇喺博多搭巴士去,平好多
唐户又吾覺得好伏。。不過真係要早啲去同星期六去囉。。

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 seaheart88 於 2019-12-9 08:45 AM 發表

淨係去溫泉酒店嗰日先至搬酒店囉。。。其他嗰啲即日來回咪得囉。。
即係天神去熊本同門司港都好近?

引用:
原帖由 64820298 於 2019-12-9 08:51 發表

即係天神去熊本同門司港都好近?
你試吓Google吓。。。買咗pass梗係盡量利用啦。。當然你鍾意攞住啲行李四圍走都冇問題

我唔係住天神。。。我幾次都係住博多站

引用:
原帖由 seaheart88 於 2019-12-9 08:52 AM 發表

你試吓Google吓。。。買咗pass梗係盡量利用啦。。當然你鍾意攞住啲行李四圍走都冇問題

我唔係住天神。。。我幾次都係住博多站
好的真係唔該嗮你

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]