• 瀏覽: 3,414
  • 回覆: 28
有人會話好大機會站不住腳,但調番轉諗,出道於80年代的歌手,在長時間要與如校長,國榮,百強等殿堂級歌手競爭及環境驅使下,其歌唱造詣自然會提升至另一層次。故吳生即使不是最受歡迎男歌手,但以黑馬之名偶爾奪獎仍不可忽視。

歡迎討論

樓主咁講都唔係冇道理既,都有可能上到一線.

回覆 引用 TOP

唔使諗 一定衰過依家一線都冇

回覆 引用 TOP

中共怕知識學生
警察怕市民團結
政府怕大眾知情
有趣   

回覆 引用 TOP

際遇估計同黃凱芹及張立基一樣

回覆 引用 TOP

個段時期 有很多勁作曲作詞音樂人 非常多經典歌

土壤好 機會多...
競爭厲害
可能遇強越強
/可能.....

引用:
原帖由 john925 於 2019-12-9 02:46 PM 發表

有人會話好大機會站不住腳,但調番轉諗,出道於80年代的歌手,在長時間要與如校長,國榮,百強等殿堂級歌手競爭及環境驅使下,其歌唱造詣自然會提升至另一層次。故吳生即使不是最受歡迎男歌手,但以黑馬之名偶爾奪獎仍不可忽視。

歡迎討論 ...
佢收硬皮

佢扮棋後升Lv叫勵致

張國榮果D叫咩(1979年出首張廣東碟冇人要比唱片公司埋去堆填區,去到1983年華星出風繼續吹,有成四年真空期,呢四年,關正傑丶羅文丶林子祥丶譚詠麟丶蔡楓華全部撈到風生水氣,哥哥要拍多套配長或歹角為主既青春電影成累積到Fans,否則佢冇機會翻身,呢D嘢棋王坤一定做唔到)

香港人對777說 : 「林鄭百歲百歲百百歲。」

香港人對駱惠寧說 : 「駱市委千歲千歲千千歲。」

中国奴民對習近平説 : 「中央軍委主席、總書記、國家主席萬歲萬歲萬萬歲。」

回覆 引用 TOP

都係唔好搞...

一時間老左成20歲 點算

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 john925 於 2019-12-9 02:46 PM 發表

歡迎討論 ...
80年代on9青年根本就冇可能出道

回覆 引用 TOP

應該做緊哥哥嘅和音歌手!

引用:
原帖由 無情者.有情人 於 2019-12-11 12:39 PM 發表

張偉文?
- 85年張偉文轉為和音歌手,曾為張國榮、許冠傑、譚詠麟及林子祥等和音。appledaily1/9/2018

坤哥 好勁!!!   

回覆 引用 TOP

果時對手太強,應該連出現既機會都好微

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 無情者.有情人 於 2019-12-11 12:39 發表

同人挽鞋都未有資格

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 filacandychan 於 2019-12-10 11:26 AM 發表

可以先在80年代出道,浮沉20年,跟住在流行經典50年玩復出。
Sure

回覆 引用 TOP

主題標籤 #吳業坤
提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]