• 瀏覽: 11,080
  • 回覆: 42
本主題由 Sampras.l 於 2020-7-27 02:11 PM 移動
https://www.youtube.com/watch?v=NqMvTNAVxeg

伯芬妮(麥迪遜伊斯曼 飾)、雪櫃(達利斯布萊恩 飾) 及瑪花(摩根特納 飾) 發現史賓沙(亞歷士禾夫 飾) 再次進入遊戲。為了拯救昔日戰友,三人決定以身犯險重回遊戲,但卻陰錯陽差,連史賓沙的爺爺艾迪 (丹尼狄維圖 飾) 及其好友米路 (丹尼高化 飾)亦一拼被吸進遊戲之中。五人發現冒險關卡竟然全面升級,他們今次需要拼盡全力探索未知領域,由荒蕪的沙漠再走到極地雪山,才可以全身而退,回到現實世界。

轉貼: 香港電影進入香討影片區

回覆 引用 TOP

投票項目 ( 單選 ) 參與人數 24

1. 不能不看

5 (20.83%)

2. 建議一看

11 (45.83%)

3. 一看無妨

7 (29.17%)

4. 可看可不看

0 (0.00%)

5. 不建議看

1 (4.17%)

有冇人睇左?

引用:
原帖由 jelly1980 於 2019-12-12 01:33 PM 發表

有冇人睇左?
上集都係一般

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 jelly1980 於 2019-12-12 13:33 發表

有冇人睇左?
今日差d睇左,其實吸引力唔太高,都係下星期再算

睇咗,Ok好睇啦!75分

引用:
原帖由 ron11 於 2019-12-12 07:00 PM 發表

睇咗,Ok好睇啦!75分
請問好唔好睇過上集呢同埋今集 有冇啲 打鬥場面 笑料 好睇呢

引用:
原帖由 jelly1980 於 2019-12-12 08:25 PM 發表

請問好唔好睇過上集呢同埋今集 有冇啲 打鬥場面 笑料 好睇呢
今日去開深圳,係深圳睇IMAX 3D版.香港好似冇.
套戲音響excellent. 3D效果接近0. 故事基本上用返上一集條橋,不過多咗啲變化.
打鬥場面,笑料都可以接受.水準同上集差唔多,但就唔係咩經典嘅戲.
我估計套戲嘅budget係美國A級片嘅後尾果啲,唔可以用佢嚟同Star Wars,Marvel啲戲嚟比較.

睇完,用黎打發吓時間都可以既。結尾好悶,太刻意想製造感人位,但係我投入唔到。

回覆 引用 TOP

非常一般!所謂新意係加插咗新角色同啲強弱項有啲唔同!

值得一讚,大場面動物追逐算OK!

故事同打大佬就………………無驚喜!

引用:
原帖由 Luci.fer 於 2019-12-13 15:03 發表

非常一般!所謂新意係加插咗新角色同啲強弱項有啲唔同!

值得一讚,大場面動物追逐算OK!

故事同打大佬就………………無驚喜! ...
動物追逐場面有點似侏羅紀
始終覺得舊版威廉斯那套最好睇

引用:
原帖由 kenny1032 於 2019-12-13 09:50 PM 發表

動物追逐場面有點似侏羅紀
始終覺得舊版威廉斯那套最好睇
果然好記性

上網翻查先知羅賓威廉斯主演嘅,係呢套第一集!話哂有二十多年前,有啲印象,但忘記响電視定戲院睇!

回覆 引用 TOP

有無彩蛋?

引用:
原帖由 eric666888 於 2019-12-14 11:20 AM 發表

有無彩蛋?
有一個,睇完可走

回覆 引用 TOP

娛樂性非常夠,好笑,難得續集仍有創意,加左啲上集冇嘅點子。

續集電影嚟講,拍得比我想像中嘅好睇同有誠意,我自己就好滿意。

回覆 引用 TOP

特技比第一集好啦, 追追逐逐又兩粒鐘, 時間好快過。
一看無妨

回覆 引用 TOP

提示:支持鍵盤翻頁左 右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]